Cartofi frantuzesti la cuptor

 Fiind un deliciu caruia cu greu ii putem rezista, cartofii frantuzesti la cuptor sunt o optiune numai buna pentru o masa calda.


Iata de ce ingrediente aveti nevoie:

1 kg cartofi

6 oua fierte

100 g unt

200 g smantana

2 oua crude

200 g branza sau cascaval

100 g lapte

sare dupa gust


Modul de preparare este urmatorul:

Cartofii se spala.

Apoi se pun la fiert in apa calda cu sare, dar fara a-i curata de coaja.

Intr-un bol se bat ouale crude impreuna cu laptele, sarea si smantana.

Tava se unge bine cu unt.

Apoi se pun straturi de felii de cartofi si felii de oua fierte.

Se rade si putina branza.

Se mai adauga si putin din amestecul din bol.

Dupa aceea se continua cu acelasi procedeu, pana se pun toate ingredientele in tava.

Ultimul strat trebuie sa fie din cartofi.

Peste acestia se mai presara restul de cascaval, unt si branza.

Apoi se lasa la cuptor sa se gratineze, timp de 20 de minute.

Se servesc calzi.

De asemenea, mai puteti adauga smantana dupa gust.

Sursa foto

Articole asemănătoare


Warning: fopen(cache/b65ecbcb16fdfcd79f72720541c0ed65) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139