Budinca de cartofi cu smantana
Ingrediente (pentru sase portii)
500 grame cartofi
cinci oua
150 grame de smantana
100 grame branza telemea rasa
o lingura de unt
150 grame cascaval ras
pesmet
Preparare:
Cartofii se spala, se fierb in coaja si se curata. Se trec apoi prin masina de tocat si se amesteca foarte bine cu galbenusurile crude, branza, cascavalul, albusurile batute spuma si untul la temperatura camerei. Se potriveste cu sare si piper, apoi intreaga compozitie se pune intr-o tava bine tapetata cu unt si pesmet. Se tine in cuptorul bine inchis pana este gata si se serveste (de preferinta) calda cu smantana deasupra.
Foto: publicdomainpictures.net
Articole asemănătoare
-
Ciorba de cartofi cu zeama de varza
O reteta fabulos de gustoasa in simplitatea ei este ciorba de cartofi cu zeama de varza, preparata cu mare maiestrie in zona Branului.
-
Musaca de cartofi cu linte
O mancare rapida si gustoasa pregatita acasa este potrivita pentru degustare. Va propunem sa incercati reteta de musaca de cartofi cu linte.
-
Paste cu verdeata si sos de branza cu smantana
Simplu de preparat, reteta de paste cu verdeata si sos de branza cu smantana este numai buna pentru a o servi alaturi de cei dragi.
-
Retete speciale pentru Craciun. Bors din oase de porc cu smantana
In asteptarea Craciunului cu mancaruri alese si veselie, mai puteti prepara urmatoarea reteta: bors din oase de porc cu smantana.
-
Retete de post. Salata de cartofi cu usturoi
O salata usoara este numai buna pentru zilele de post din an. Va propunem sa incercati salata de cartofi cu usturoi. Ingredientele pentru preparare sunt urmatoarele: