Warning: pg_query() [function.pg-query]: Query failed: ERROR: syntax error at or near "ORDER" LINE 6: ORDER BY title ^ in /var/www/html/lib/classes/cdb.class.php on line 40

Warning: pg_num_rows() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /var/www/html/lib/classes/cdb.class.php on line 84

Warning: pg_query() [function.pg-query]: Query failed: ERROR: syntax error at or near "AND" LINE 1: ...s WHERE langid=1 AND parent_id=1 AND q_usetype = AND status... ^ in /var/www/html/lib/classes/cdb.class.php on line 40

Warning: pg_num_rows() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /var/www/html/lib/classes/cdb.class.php on line 84
BUCATE IRLANDEZE. TOCANA TRADITIONALA IRLANDEZA

Bucate irlandeze. Tocana traditionala irlandeza

Bucatele traditionale irlandeze se caracterizeaza in primul rand prin simplitate.

Va propunem o mancare gustoasa - tocana traditionala irlandeza -  care se pregateste de obicei de ziua Sfantului Patrick, celebrata pe 17 martie.


Ingredientele necesare sunt:

1 kg de carne de miel dezosata

4 cartofi medii

2 cepe medii

2 tulpini de telina

4 morcovi medii

1 lingurita de sare

1/4 lingurita de piper negru

1/2 lingurita de cimbru

1 cana (250 ml) de apa

2 linguri de patrunjel verde, proaspat tocat


Se realizeaza astfel:

Se incalzeste cuptorul in prealabil.

Intr-un vas termorezistent se pun carnea de miel taiata cuburi si cartofii taiati felii.

Se taie felii ceapa, telina si morcovii.

Se adauga tot in vas.

Peste fiecare strat se presara sare, piper si cimbru.

Se toarna si apa.

Se acopera vasul.

Se lasa sa fiarba la foc mediu.

Cand a inceput sa fiarba, se mai lasa 5 minute.

Apoi vasul se da la cuptor.

Se lasa sa se coaca timp de 2- 2 1/2 ore, pana cand carnea de miel devine frageda.

Se presara patrunjel tocat.

Se amesteca putin, apoi se serveste tocana.


Sursa foto

Articole asemănătoare

  • Chimenul in medicina naturista

    Dincolo de bucatarie chimenul este utilizat in medicina traditionala pentru a preveni si trata mai multe afectiuni, semintele mici, tari si aromate fiind folosite pentru ceaiuri sau preparate sub forma de tincturi. Sunt o buna sursa de fibre, minerale (fier, potasiu, calciu, mangan) si vitamine (A, C, E).

  • Leacuri naturiste cu busuioc

    Planta aromatica des folosita in bucatarie pentru notele parfumate pe care le confera preparatelor, transformand o reteta ce altfel ar fi fost banala intr-un deliciu, busuiocul este utilizat si in medicina traditionala pentru a trata si preveni mai multe afectiuni.

  • Telina in medicina naturista

    Atat radacina cat si frunzele aromate pot fi folosite in diverse retete delicioase, dar telina este des intalnita si in medicina traditionala, pentru a preveni sau a trata naturist o gama larga de afectiuni. Banala telina are surprinzatoare efecte antibiotice si detoxifiante, si indiferent de felul in care o veti adauga dietei va veti putea bucura de beneficii diverse.

  • Laleaua Exotic Sun

    Radical diferita de imaginea traditionala a lalelelor, aceasta varietate are inflorescente mari, grele, cu numeroase petale mari si dense avand margini franjurate, de un galben intens, pur, dominator.

  • Deserturi de Paste. Pasca traditionala cu smantana

    Traditionala pasca speciala pentru desertul de Paste trebuie sa ii incante pe musafirii care va trec pragul in aceasta zi magica. Va propunem un alt fel de pasca, fara branza de vaci si anume una cremoasa - pasca traditionala cu smantana.


Warning: fopen(cache/e72e999e92e4c05c19072ca140cac105) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139