Beneficiile consumului de ciocolata
Cu cat ciocolata trece prin mai multe procese de prelucrare, potentialele beneficii pe care aceasta le-ar putea avea pentru sanatatea noastra isi pierd din valoare in compozitia produsului finit. Din acest motiv produsele care contin un procent mai mare de cacao sunt tot mai cautate.
De aceea este foarte import sa vedem pe produs care este masa de cacao, continutul de cacao trebuie sa fie in jur de 70% pentru o ciocolata de calitate.
Continut bogat de antioxidanti
Cacaoa contine flavone, un tip de flavanoid care este gasit doar in ciocolata si cacao. Acestia sunt compusi naturali prezenti in compozitia anumitor plante si au un comportament identic cu cel al antioxidantilor. Rolul lor este cel de a contracara actiunile radicalilor liberi din organism.
Reglarea nivelului colesterolului
Mancand ciocolata neagra regulat, nivelul colesterolului poate sa scada cu pana la 10%.
Antidepresiv natural
Potrivit studiilor ciocolata contine serotonina, un antidepresiv natural. Aceasta stimuleaza si productia de endorfine, responsabile cu sentimentele de fericire si placere. Potrivit studiilor, sentimentul oferit de topirea ciocolatei in gura sunt mult mai puternice decat un sarut pasional.
Nu e de mirare ca majoritatea celor care trec printr-o perioada dificila opteaza pentru consumul de ciocolata, pentru a lupta impotriva starilor depresive.
Ciocolata lupta impotriva cancerului
Multe studii au aratat pana in prezent ca ciocolata este unul din agentii cei mai buni in lupta impotriva cancerului. Alaturi de aceasta o contributie semnificativa o au si vinul rosu, afinele, usturoiul, ceaiurile.
Ciocolata actioneaza in doua feluri. In prima faza inhiba divizarea celulelor, iar in a doua reduce inflamarea.
Viata mai lunga si boli mai putine
Un studiu olandez a analizat 200 de persoane cu varsta peste 20 de ani, iar cei care au consumat cantitati semnificative de ciocolata, indiferent daca aceasta a fost cu lapte sau neagra, au trait mai mult si mai sanatos, imbolnavindu-se rareori, comparativ cu persoanele care nu au consumat deloc sau foarte putina ciocolata.
Continut bogat de magneziu
Cacaoa contine foarte mult magneziu, una dintre cele mai importante minerale care ajuta la reglarea sistemelor digestive, neurologice si cardiovasculare. In conditiile in care multe persoane se confrunta cu un deficit general de magneziu, adaugarea ciocolatei in dieta zilnica este un lucru recomandat.
Sanatatea creierului
Multe studii au demonstrat ca ciocolata neagra este foarte buna pentru creier. Cercetari ce au avut loc la universitati cu renume au aratat ca dupa un atac cerebral, consumul de ciocolata aduce foarte multe beneficii pentru a imbunatati memoria. Totodata protejeaza celulele nervoase de viitoare daune.
Foto: 1
Articole asemănătoare
-
Cocktail cu inghetata, bere si lichior de ciocolata
Un amestec de bere neagra, lichior de ciocolata, cafea si inghetata pentru un gust dominat de notele dulci.
-
Deserturi gustoase. Tort de ciocolata cu dulceata de portocale
Ceva dulce preparat pentru un sfarsit de saptamana poate fi un tort gustos. Va propunem sa va bucurati alaturi de cei dragi savurand un tort de ciocolata cu dulceata de portocale.
-
Placinta cu morcovi, gutui si sos de ciocolata
Pentru o seara placuta, puteti completa meniul cu o prajitura apetisanta: placinta cu morcovi, gutui si sos de ciocolata.
-
Sorbet parfumat de mango cu sos de ciocolata
Considerat unul dintre cele mai delicioase fructe exotice, mango are proprietati revigorante si curative. Pentru a beneficia de acestea, incercati reteta de sorbet parfumat de mango cu sos de ciocolata.
-
Beneficiile consumului de nuci, arahide si alune
Consumul de arahide este foarte sanatos, deoarece acestea ne redau energia pierduta intr-o zi de munca