Bavareza cu alune
Cu un aspect deosebit care parca ne face cu ochiul, merita sa incercati sa preparati si dumneavoastra acasa bavareza cu alune.
Ingrediente necesare:
- 1/4 l lapte
- 250 g alune
- 250 g zahar
- 5 oua
- 7 foi de gelatina
- 250 g frisca
Mod de preparare:
Se bat ouale intr-un vas. Se amesteca apoi cu laptele caldut, zaharul, alunele prajite si rasnite si cu foile de gelatina topite (eventual in laptele caldut).
Se amesteca incontinuu compozitia la foc moale. Cand s-a ingrosat bine, se da la o parte si se bate pana se raceste.
Se amesteca cu frisca, se toarna in forma speciala (in forma de coroana) sau in cupe. Dupa aceea se pune la frigider.
Sursa foto
Articole asemănătoare
-
Cinci motive pentru care este bine sa mancam alune de padure
Crude (preferabil pentru a beneficia din plin de calitatile nutritive) sau prajite, ca gustare sau folosite in diverse retete de desert, in salate de fructe sau, de ce nu, ca un ingredient surpriza intr-o salata de legume de toamna, alunele de padure nu sunt doar delicioase, ci si foarte sanatoase
-
Springerle - cand biscuitii devin arta
Biscuiti dulci, cu anason si transformati de bucatari priceputi in mici opere de arta
-
Smoothie energizant cu alune de padure si cafea
O alternativa pentru cafeaua de dimineata.
-
Tarta elvetiana cu mere si alune
Un desert pe care veti dori sa il mai preparati, indiferent ca este o ocazie speciala sau o simpla zi este tarta elvetiana cu mere si alune.
-
Locul de munca de acasa favorizeaza obezitatea
Intre cei patru pereti de acasa ne simtim cel mai bine, iar daca am putea lucra de acasa ar fi un lucru minunat. Multi isi permit acest “lux”