Bautura picanta cu lamaie, ardei iute si ghimbir
Ingrediente:
1-2 lamai zemoase
cateva felii subtiri de ardei iute
1 varf de lingurita ghimbir ras
1 lingura zahar
sare
300 ml apa minerala rece
gheata
Mod de preparare: intr-un bol mic se pune sucul de lamaie proaspat stors si se amesteca bine cu feliile de ardei iute (care se strivesc usor pentru mai multa aroma), ghuimbirul, un praf de sare, zaharul. Se pune putina apa si se toarna totul intr-o halba, se completeaza cu apa rece si gheata.
Foto: freepik.com
Articole asemănătoare
-
Smoothie cu iaurt grecesc, ghimbir si suc de ananas
O reteta pentru o bautura sanatoasa, cu iaurt grecesc proaspat si cremos, putin ghimbir pentru acele note usor picante si suc de ananas, dulce, parfumat, exotic. Folositi de preferinta ananas proaspat pentru suc si pentru cubuletele savuroase.
-
Suc de rosii, telina si sfecla rosie
O combinatie de legume pline de gust si mai ales de vitamine, cu fibre si relativ putine calorii, este o reteta pentru un suc natural, bun pentru cei care vor sa aiba o digestie mai buna, un sistem imunitar puternic si sa inlocuiasca o gustare cu multe proteine si carbohidrati. Si cu putin ardei iute sau un praf de piper capata si acele note usor picante.
-
Sos picant cu ardei iute si zahar
Un sos pentru cei care prefera mancarea picanta, cat mai iute. Veti avea nevoie de 400 grame de ardei iute, de un singur fel sau amestecati, in functie de cat de picant doriti sosul. Si pentru un plus de iuteala puteti lasa si semintele, altfel este mai bine sa le aruncati.
-
Sos foarte picant cu ardei iute si miere
Alegeti un soi de ardei iute care va place sau amestecati cantitatea cu ardei mai putin iuti sau dulci, dupa gust. Este un sos foarte picant, doar pentru cei care prefera un gust puternic. Folositi mereu manusi cand pregatiti sosul si nu va atingeti fata sau ochii.
-
Sos picant cu ardei iute si rosii
O reteta pentru un sos picant, cu ardei iute, mirodenii, zahar, rosii dulci si delicioase, relativ usor de preparat si care poate fi pastrat pentru cateva saptamani. Alegeti ardei mai mult sau mai putin iuti, dupa gust, preferabil fara seminte daca nu vreti ca sosul sa fie foarte picant. Cel mai bine este sa purtati manusi in timp ce pregatiti sosul pentru a va proteja pielea.