Bananele – gustarea sanatoasa intre mese
Bananele se gasesc in magazine pe parcursul intregului an, iar pe langa mere acestea sunt fructele preferate de majoritatea populatiei. Pe langa bananele “clasice”, deci cele galbene, exista si sortimente maro, rosii, rozulii sau dungate. Unele sunt foarte aromate si dulci, altele mai fade.
In tarile Europene se consuma de regula banana clasica. Fructele se recolteaza de obicei inca din stadiul in care nu sunt coapte, exportandu-se in alte tari, unde de cele mai multe ori “coacerea” lor este fortata prin diverse mijloace. Acest proces reduce clar din calitatea lor, dar si din aroma si gustul fructelor.
Achizitionare
In functie de cat intentionam sa depozitam fructele pana sa le consumam, coaja bananelor trebuie sa fie de un galben intens. Bananele verzi ar trebui lasate cateva zile in fructiera pana se mai coc, altfel acestea vor avea un gust sec, fad si usor amar.
Depozitare
Bananele nu trebuie tinute in frigider, ci intr-un loc racoros si intunecos, pana ce ating gradul optimde coacere.
Preparare
Bananele se servesc de regula crude, insa exista si diverse retete in care acestea se prepara la gratar sau la cuptor. Spre exemplu bananele pot fi consumate sub forma de supa sau piure.
Nutrienti
Bananele sunt niste fructe bogate in substante nutritive. Acestea acopera necesarul zilnic de potasiu, vitamina C si magneziu pentru un adult. Banana reprezinta un foarte important furnizor de energie, acestea avand 95 calorii/100 grame.
Sursa foto
A.V.
Articole asemănătoare
-
Cinci alimente care te intineresc
Ardeiul gras rosu este perfect in salate, copt, pus pe o sandvis sau ca o gustare intre mese, insa dincolo de gust ofera organismului antioxidanti (unul dintre cele mai bune alimente pentru un aspect mai tanar) care ne ajuta sa ne simtim mai bine, multa vitamina C, au proprietati anti-inflamatorii si ajuta tenul sa reziste mai bine la soare, poluare, toxinele din aer. Este de preferat sa il mancam crud, intr-o salata sau taiata in felii, ca gustare, decat gatit.
-
Cu ce sa ne “pacalim” foamea intre mese?
Se spune ca atunci cand simti nevoia de a manca intre mesele principale ale zilei trebuie sa-ti “pacalesti” foamea cu ceva. Numai ca acest lucru poate fi periculos pentru cei care se tem la gandul kilogramelor in plus.
-
Gustari cu fructe. Mere umplute cu scortisoara si stafide la cuptor
Profitati de o gustare cu fructe intre mese, pe care o puteti realiza cat se poate de simplu. Va propunem sa incercati reteta de mere umplute cu scortisoara si stafide la cuptor.
-
Strudel cu ciuperci
Pentru o gustare intre mese, puteti pregati reteta de strudel cu ciuperci. Va sunt necesare urmatoarele ingrediente:
-
Briose cu banane si ghimbir
Pentru o gustare intre mese, alaturi de un ceai sau o cafea puteti prepara si briose cu banane si ghimbir. In cele ce urmeaza gasiti ingredientele necesare pentru prepararea acestei retete.