Strudel cu ciuperci
Pentru o gustare intre mese, puteti pregati reteta de strudel cu ciuperci.
Ingrediente:
500 g aluat foietaj
500 g ciuperci proaspete
100 g cascaval
1 legatura de marar
1 legatura de patrunjel
2 linguri de pesmet
1 ou pentru compozitie
1-2 cepe
sare
piper
3-4 linguri ulei pentru calit
1 ou pentru uns
Se prepara astfel:
Ciupercile se curata.
Li se rup coditele.
Se spala sub jet de apa.
Se pun la scurs in sita.
Apoi se toaca marunt cu tot cu codite.
Intr-o cratita se incinge uleiul.
Ciupercile taiate se pun la calit.
Ceapa se curata si se spala.
Se toaca marunt si se adauga in tigaie la calit.
Cand s-au rumenit putin, se adauga si verdeata tocata.
Se condimenteaza cu sare si piper.
Se lasa la rece.
Cand s-a racit aceasta compozitie, se pune oul si cascavalul ras.
Se adauga pesmetul.
Se amesteca bine.
Foaia de aluat se intinde.
Se pune compozitia rezultata.
Apoi se ruleaza foaia.
Se bate oul si se unge deasupra.
Se cresteaza cu un cutit.
Apoi se da la cuptorul incins in prealabil.
Cand este gata, strudelul cu ciuperci se serveste cald sau rece, alaturi de o cana de iaurt.
Sursa foto
Articole asemănătoare
-
Retete sanatoase de post. Tofu cu ciuperci
Pentru ca a inceput postul, puteti pregati si descoperi nenumarate retete gustoase de post. Va propunem sa incercati reteta de tofu cu ciuperci.
-
Pui cu ciuperci in sos alb
O altfel de mancare cu pui, dar cu un gust delicios este reteta de pui cu ciuperci in sos alb. Ingredientele necesare le gasiti in cele ce urmeaza:
-
Retete de post. Paste cu ciuperci si verdeata
Pentru perioadele de post, puteti realiza reteta de paste cu ciuperci si verdeata. O bogatie de gust se poate regasi si in preparatele simple.
-
Retete de post. Chifle umplute cu ciuperci si legume
O mancare rapida si gustoasa, care se incadreaza si la retete de post, puteti realiza preparand reteta de chifle umplute cu ciuperci si legume.
-
Retete delicioase. Chiftelute cu ciuperci si verdeata
Pentru a prepara niste chiftelute delicioase pentru o masa la fel de apetisanta, va propunem reteta de chiftelute cu ciuperci si verdeata.