Pe buna dreptate, este considerat unul dintre cei mai ornamentali arbori din toata lumea, datorita frunzisului, dar mai ales florilor de culoare rosie, ce apar in numar foarte mare in ciorchini verticali asemeni unor candelabre si care persista din mai pana in iunie.
Un arbore usor de aclimatizat, avand in vedere ca suporta o gama larga de conditii atmosferice, rezistent la frig si inghet, in general suportand temperaturi intre minus 20 si plus 30 de grade Celsius
Arbust persistent, de talie medie, cu frunze de culoare verde intens, lucioase, cu forme variate (penat-lobate sau inegal sectate) si margini rotunjite, creste in mod spontan in poieni, pe dealuri sau la marginea padurilor, in zone insorite, sau in usoara penumbra.
Planta perena, cu crestere arbustiva de pana la 3 m inaltime, are frunzis semi-persistent, crestere compacta, ramuri dese, stufoase imbracate in frunze mici, eliptic-alungite de un verde-lucios ce sunt presarate in perioada verii cu flori albe, grupate in raceme. Toamna acestea lasa loc unor ciorchini de bobite de culoare neagra.
In tara noastra se gasesc foarte putine exemplare de Liriodendron tulipifera. Trei astfel de arbori se in satul hunedorean Paclisa, in curtea castelului baronului Poganny, construit de familia acestuia, in secolul IX.
Iubeste locurile insorite, avand nevoie de lumina intensa cu un minim de 4-5 ore de soare pe zi pentru a inflori. O dispunere a acestei tufe in zone umbroase, va diminua mult numarul si calitatea florilor.
In anotimpul primavaratic, este momentul sa ne bucuram de gradinile noastre si sa le acordam o atentie deosebita. Daca nu aveti in gradina arbusti decorativi, acum a sosit timpul sa incercati obtinerea unor puieti.
Bradul are o forma generala conica, ramuri dispuse pe orizontala, cele de mai jos cazand inspre pamant. In mediul lor natural pot atinge inaltimi de 12-18 metri. Foliajul este frumos colorat in nuante de albastru-gri sau verde-albastru...