Amplasarea si udarea plantelor

 

Plantelor nu le este cu totul indiferent locul in care sunt amplasate intr-o camera. Temperatura optima pentru acestea este de 18 -20°C, temperatura pe care trebuie sa o adaptati in functie de specie.

Exista cateva locuri care sunt de dorit si anume:

- cele ferite de curenti de aer

- locurile cu o temperatura constanta

- camere bine iluminate si aerisite

- sa fie amplasate in locuri ferite de trafic pe cat posibil.

 

Asa cum exista locuri preferate de plante, sunt si unele care afecteaza dezvoltarea acestora si anume:

- locurile din apropierea unor surse de frig sau caldura excesiva

- in apropierea aparatelor electrocasnice, ca de exemplu televizorul sau computerul, care genereaza campuri cu un inalt nivel de radiatii electromagnetice

- locurile din apropierea aparatelor de aer conditionat

- zonele cu un trafic intens

Udarea plantelor este indicat sa se faca cu apa decantata si in cantitati care sa mentina pamantul umed. Nu udati prea mult planta, dar nici prea putin. Apa trebuie sa fie la temperatura camerei. Nu utilizati apa minerala. Daca sunteti proprietarul unor plante acidofile se va utiliza o apa cu continut redus de calcar.

Articole asemănătoare

  • 6 reguli de baza pentru udarea corecta a plantelor

    Vara este anotimpul care impinge frecvent detinatorii de gradini spre doua extreme: udarea insuficienta si udarea exagerata a plantelor

  • Udarea plantelor in exces

    Multi gradinari si cei care iubesc plantele cunosc efectere udatului in exces. Putini stiu insa efectele nocive ale acestei actiuni, chiar daca este o activitate facuta din dorinta de a avea plante frumoase si bine dezvoltate.

  • Fertilizatorii organici si anorganici

    Fertilizatorii sunt compusi chimici importanti care asigura dezvoltarea armonioasa si functionalitatea plantelor. Diversitatea tipurilor de ingrasaminte se datoreaza in primul rand varietatii tipurilor de sol, a fertilitatii acestora si a cerintelor nutritionale impuse de fiecare specie vegetala.

  • Cum controlam alergiile de primavara?

    Pentru spectacolul de culori si aromele naturale oferite, primavara este considerata adesea cel mai frumos anotimp insa dupa cum probabil stiti, nu produce in toate cazurile bucurie si extaz. Anual, odata cu sosirea ei un numar mare de persoane se confrunta cu alergii cauzate de sporii si polenul plantelor.

  • Compostul, aurul negru al gradinarilor

    Compostul este adesea numit "aurul negru", intrucat reprezinta o resursa pretioasa folosita pentru dezvoltarea si sanatatea plantelor.


Warning: fopen(cache/38952d142b7d6eaf9189e54f90a75330) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139