Alimentatia - factorul esential pentru intretinerea sanatatii

In prezent majoritatea bolilor sunt intr-o mare masura conditionate de alimentatie. Astfel ar trebui sa ne schimbam anumite obiceiuri culinare, fara sa fie vorba de numarul caloriilor sau eliminarea unor kilograme in plus. Se deschid alte sfere cu ramuri diversificate in acest domeniu.

Sanatatea reprezinta bunul nostru cel mai de pret, care nu poate fi intotdeauna manipulat sau "reparat" cu ajutorul medicamentelor sau al altori factori straini corpului nostru.

De aceea avem nevoie de curaj pentru a face o schimbare (uneori majora si radicala), insa si de ambitie si rezitenta pentru a taia obiceiurile rele direct de la radacina si a lua-o pe un alt drum.

Este important sa ne sprijinim reciproc, sa consultam parerea specialistilor sau sa citim diferite prospecte - fara sa devina o obsesie, ci un tabiet sanatos - si sa ne stabilim concepte alimentare si de detoxifiere ale organismului, cat si asigurarea substantelor vitale.

Astfel atunci cand vorbim de teme, precum stres, hiperactivitate, oboseala cronica, probleme digestive, stari depresive, boli reumatice, insomnii, supraponderabilitate, diabetul de tip II, alergii si asa mai departe trebuie sa ne gandim si sa punem la cale un plan complex, pe care sa-l urmam pas cu pas, al unei alimentatii sanatoasa bogate in vitamine, minerale si proteine, dar sa dam mai multa importanta si miscarii in aer liber pentru a ne recapata vitalitatea si calitatea vietii.

Sursa foto

Articole asemănătoare

  • Cum sa scapi mai usor de febra musculara cu ajutorul medicinii naturiste?

    Vitamina C este un aliat esential pentru ca durerea sa dispara mai repede, pentru ca ajuta la refacerea mai rapida a celulelor si tesuturilor, si este esentiala pentru buna functionare a organismului. Mancati citrice, beti suc de portocale sau adaugati suc de lamaie in ceai sau intr-un smoothie, alegeti portocale, mandarine sau un grepfrut pentru gustare, si la fel de bine folositi-va de avantajele oferite de mere sau de fructele de padure.

  • Sapte alimente pentru oase puternice si sanatoase

    1. Laptele: prima recomandare atunci cand ne dorim sa avem oase puternice si rezistente, laptele integral sau degresat (daca vrem sa reducem totusi numarul de calorii) este esential pentru sanatatea intregului organism.

  • Fructele de padure pentru o alimentatie sanatoasa

    Cei care consuma des fructe de padure proaspete, congelate sau sub forma de suc se vor simti mai tineri, vor avea mai multa energie si vor scadea riscul aparitiei unor afectiuni cronice. Fie ca este vorba de zmeura sau afine, fie de mure, coacaze si lista poate continua fructele de padure sunt un aliat esential pentru o sanatate cat mai buna.

  • Cinci motive pentru care este bine sa mananci ardei iute

    Ardeiul iute rosu are un nivel ridicat de betacaroten, esential pentru buna functionare a organismului, si consumat de preferinta crud va ajuta sa aveti un sistem imunitar mai puternic si sa rezistati in fata infectiilor si bolilor de sezon.

  • Alimentatia, un factor cheie in prevenirea bolilor de inima

    Controlul greutatii si exercitiile fizice regulate sunt elemente critice pentru pastrarea sanatatii inimii. La randul ei, mancarea pe care o consumati are o importanta deloc de neglijat.


Warning: fopen(cache/53a453ce131d09970c6f093ed9478f15) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139