Agrisele - boabe de savoare si sanatate

In timpul sezonului estival unul dintre lucrurile cele mai importante pe care l-ai putea face pentru organismul tau este sa-l mentii hidratat si vitaminizat. Fructele de padure nu doar ca ne dezmiarda simturile cu savoarea lor, dar contribuie totodata la indeplinirea dezideratelor sus amintite. 

Agrisele, in speta, sunt unele dintre frunctele de care nu trebuie sa te lipsesti mai ales cand le poti procura usor din natura. Consumarea a 100-150 g de agrise nu poate fi decat binevenita stiind ca asigura unei persoane adulte aproape un sfert din necesarul zilnic de vitamina C. Agrisele mai contin vitamina A, vitamina B1, vitamina B2, iod, magneziu, saruri minerale si alti compusi organici indispensabili unei vieti sanatoase.

Tufele impodobite cu fructe verzi, rosiatice sau galbui cresc in luminisurile zonelor deluroase ori in semiumbra codrilor si se apara de oaspetii nedoriti cu ramuri acoperite de spini. Totusi, daca din apreciere ori ale motive le doriti chiar in gradina din spatele casei dumneavoastra acest lucru se poate realiza, cu specificatia ca necesita oarecare ingrijire (taieri de mentinere in fiecare primavara).

Agrisele crude contribuie la vitaminizarea si mineralizarea organismului regland, astfel, metabolismul afectat de excesul de grasime si constituind un adjuvant pretios in tentativa de diminuare a acestuia. De asemenea consolideaza sistemul imunitar, apara corpul de raceli si ajuta persoanele astenice sau aflate in stare de convalescenta.  

Agrisele sunt recomandate persoanelor obeze sau hipertensive,  in curele de detoxifiere, in afectiunile urinare, reumatism si guta. Deoarece contin o cantitate infima de zaharoza, agrisele pot fi inculse in dieta celor suferinzi de diabet.   

Sursa foto

I. C.

Articole asemănătoare

  • Sos cu nucsoara si unt

    Aromata, cu gust pregnant si intens, parfumat, nucsoara este folosita in numeroase retete de desert, dar poate sa ofere un plus de savoare si in bauturi calde, intr-un cocktail sau, de ce nu, intr-un sos cremos pentru inghetata sau prajituri.

  • Ceai fierbinte cu mirodenii, cidru si miere

    O bautura fierbinte, plina de savoare si arome exotice, dulce si parfumata, excelenta intr-o seara tot mai rece de toamna petrecuta alaturi de cei dragi. Alegeti un ceai negru sau verde de calitate, infuzat dupa gust, si un cidru proaspat, racoritor, vesel. Puteti adauga si putin rom pentru a transforma ceaiul intr-un cocktail delicios.

  • Cinci motive pentru care este bine sa mancam mai des ciuperci

    De padure sau de crescatorie, pline de savoare si cu un gust in care se intalnesc note diverse, de la cele de pamant si verdeata la cele acrisoare sau dulcegi, ciupercile sunt satioase, versatile, au relativ putine calorii si pot fi folosite pentru o gama larga de preparate.

  • Leche de pantera, cocktailul din Barcelona cu o poveste de un secol

    Un amestec de lapte condensat, plin de savoare si gust, gin, apa sau gheata (dupa gust), eventual putina grenadina pentru cei care prefera un cocktail de culoare trandafirie.

  • Salata mexicana cu boabe de porumb si cascaval ras

    Fie ca sunteti la dumneavoastra acasa ori la birou, va puteti incepe ziua mancand o salata mexicana cu boabe de porumb si cascaval ras.


Warning: fopen(cache/bcf361b305d414bf4d200895e835d30d) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139