Aerul curat de iarna ne influenteaza sanatatea
Iarna este anotimpul in care aerul de afara este mai proaspat si parca mai curat. Totusi, nu toti dam curs invitatiei pe care ne-o adreseaza natura pentru a petrece timp in mijlocul ei.
Frigul de afara, principalul factor care ne tine in locuinte, trebuie privit si el cu o doza de optimism. Ganditi-va numai la zilele caniculare in care veti dori sa mai aveti la indemana o asemenea oportunitate.
O plimbare de circa 30 de minute, pe langa faptul ca intretine starea de sanatate a sistemului locomotor, are un efect pozitiv asupra creierului. Aerul fiind mai bogat in oxigen, revigoreaza functiile creierului sporind puterea de concetrare. Sa nu uitam nici de beneficiile aduse cu prisosinta fumatorilor sau persoanelor care simt ingreunate dupa mesele de sarbatori.
Dar fie ca avem sau nu timp pentru plimbare, intrucat locuinta ori biroul raman spatiile principale in care ne desfasuram activitatile, aerisirea lor zilnica trebuie sa devina lege.
Potrivit EPA (Environmental Protection Agency), cei mai multi dintre oameni petrec aproximtiv 90 % din timp in spatiu inchis. Aceeasi sursa mai precizeaza ca nivelul poluarii din interior poate fi de doua, de cinci pana la o suta de ori mai ridicat decat afara!
Aerul contaminat cu particule de praf, fum de tigara, substante pentru curatat toxice, ori in cel mai rau caz monoxid de carbon, pot pune in pericol sanatatea sau chiar viata persoanelor. Se considera ca aerul poluat este responsabil pentru 94% din toate problemele respiratorii inregistrate.
Pentru a fi cat mai siguri ca preintampinati problemele, evitati sa plasati responsabilitatea sistemelor de purificare ce pot avea deficiente in indeplinirea scopului pe care il urmaresc. Sa recunoastem, cu tot frigul de afara, nu veti avea inconevniente mai mari daca veti lasa aerul proaspat de afara sa ventileze camera 4-5 minute, decat daca veti tine geamurile zavorate.
Sursa foto
I. C.
Articole asemănătoare
-
Salata hranitoare de iarna cu carne de vita si spanac
O salata hranitoare pentru sezonul rece este binevenita in orice moment al zilei. De aceea va propunem sa pregatiti salata de iarna cu carne de vita si spanac.
-
Retete pentru sarbatorile de iarna. Tochitura cu mamaliga
O mancare delicioasa pe care o puteti prepara de sarbatorile de iarna si care este inclusa in meniul specialitatilor traditionale este tochitura cu mamaliga.
-
Retete pentru sarbatorile de iarna. Friptura de porc cu chimen la cuptor
Cu totii asteptam perioada sarbatorilor de iarna, pentru a le petrece cu cei dragi si pentru a prepara bucate cat mai alese pentru persoanele speciale din viata noastra. Va propunem sa incercati pentru zilele festive ce vor urma reteta de friptura de porc cu chimen la cuptor.
-
Hidratare de iarna pentru piele. Masca faciala cu cacao pudra
Pentru a intampina cum se cuvine sarbatorile de iarna trebuie sa tinem cont si de tehnicile si tratamentele naturiste de infrumusetare preparate in casa. Fiindca in zilele friguroase ale iernii pielea are de suferit, va recomandam urmatoarea masca faciala cu cacao pudra.
-
Salata de iarna cu gogonele, gogosari si mustar
O salata speciala pentru perioada de iarna este salata cu gogonele, gogosari si mustar.