Reteta cu varza de Bruxelles
Ingrediente:
500 g varza de Bruxelles,
2 linguri faina alba,
2 linguri de unt,
500 ml de lapte,
5 linguri de smantana,
300 g cascaval ras sau branza,
pesmet,
sare.
Mod de preparare:
Varza de Bruxelles se fierbe.
Separat se prepara un sos-crema. Intr-o oala se pune laptele la incalzit si se dizolva faina si untul, amestecandu-se. Inainte de a fierbe se adauga smantana si sare. Se lasa pe foc pana da in clocot.
Verzele de Bruxelles se rostogolesc prin pesmet. Intr-o oala termorezistenta tapetata cu unt se aseaza intr-un strat verzele de Bruxelles si se presara pesmet printre ele.
Dupa ce sosul preparat s-a racit, se toarna peste verze. Se presara cascaval ras deasupra si se da la cuptor.
Se coace la foc mic aproximativ 20 minute, mai exact pana se rumeneste deasupra.
Articole asemănătoare
-
Ciorba de cartofi cu zeama de varza
O reteta fabulos de gustoasa in simplitatea ei este ciorba de cartofi cu zeama de varza, preparata cu mare maiestrie in zona Branului.
-
Ciorba de varza alba cu afumatura de porc si cimbru
O ciorba delicioasa si cu o aroma speciala, datorata cimbrului este ciorba de varza alba cu afumatura de porc si cimbru.
-
Retete vegetariene. Taitei cu varza sote
O reteta vegetariana perfecta pentru vara si totodata simplu de preparat este reteta de taitei cu varza sote. Ingredientele necesare pentru preparare sunt urmatoatele:
-
Peste somn cu varza murata la cuptor
Combinatie de mancare mai rar intalnita, somnul cu varza murata la cuptor este o reteta plina de savoare, numai potrivita pentru o masa delicioasa.
-
Ciorba de dovlecei cu zeama de varza murata
O reteta savuroasa, bogata in vitamine si minerale, ciorba de dovlecei cu zeama de varza murata, delicioasa cu crutoane.