Ciorba de dovlecei cu zeama de varza murata

 O reteta savuroasa, bogata in vitamine si minerale, ciorba de dovlecei cu zeama de varza murata, delicioasa cu crutoane.


Ingrediente necesare:

3-4 dovlecei

2 cepe

1 morcov

1 pastarnac

50 g telina

1 cartof

300 ml bulion

1,2 l zeama de varza murata

1 legatura patrunjel

1 legatura leustean

4 linguri ulei

sare

piper


Mod de preparare:

Se curata si se spala toate legumele.

Ceapa se toaca marunt.

Morcovul se taie in felii mici subtiri.

Telina si pastarnacul se taie cubulete.

Cartoful se taie in bucati medii.

Toate aceste legume se pun la calit intr-o oala cu ulei.

Focul trebuie sa fie mic.

Dovleceii se taie pe lungime, in 4 bucati.

Se adauga apoi peste celelalte legume.

Se lasa sa se caleasca totul cateva minute.

Dupa aceea se adauga bulionul si 1,5 l apa clocotita.

Se mai lasa la fiert 20 de minute.

Cand este aproape gata, se presara verdeata tocata in ciorba.

Separat, se pune la fiert zeama de varza murata.

Dupa ce a clocotit, se adauga peste ciorba de dovlecei.

Se mai lasa putin sa dea in clocot.

La final se pune sare si piper dupa gust.

Iar pentru un aspect deosebit se pun deasupra cateva frunze de leustean.

Se mananca fierbinte, cu crutoane.

Sursa foto

Articole asemănătoare


Warning: fopen(cache/f8b3fb7f12215cd8b8abcc613b202ea8) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139