Grădina Botanică a Palatului Copiilor, Tulcea

Grădina Botanică a Palatului Copiilor, Tulcea, cu sediul în Tulcea, str. Elizeului nr. 74, Județul Tulcea, Tel.: 0040 40 514146, Fax: 0040 40 510449

Director - Prof. gr. I Aurel DOROȘENCU

             

Grădina Botanică din Tulcea este un cadru adecvat pentru experiment, cercetare și protecția speciilor rare din flora spontană a Dobrogei. Din toate timpurile, viața omului a fost condiționată de cea a plantelor, contactul cu plantele determinând omul să le cunoască tainele și să îmbine cât mai armonios utilul cu frumosul. Natura Dobrogei oferă o varietate de relief, floră și faună. O Grădină Botanică cu valențe de conservare a diversității vegetale și de educație, amplasată în inima Dobrogei era necesară. Acțiunea a început în anul 1983. În momentul de față Grădina Botanică din Tulcea dispune de o suprafață de teren de 12 ha, fiind structurată în următoarele sectoare: Ornamental, Vegetația de stâncărie a Munților Măcin, Dendrariu, Sistematic, Rozariu, Vegetația zonelor umede, Vegetația nisipurilor marine, Vegetația Podișului Babadag, Plante medicinale, Pomi și arbuști fructiferi, Specii floricole și legumicole în teren deschis, Pepiniera dendrologică, Seră cu specii floricole de apartament și înmulțitor de material dendrologic, Solarii și Răsadnițe. După 17 ani de la înființare Grădina Botanică din Tulcea adăpostește peste 1.000 de specii de plante spontane și cultivate.

Articole asemănătoare

  • Zilele recoltei la Bucuresti - o sarbatoare cam ... rece

    In perioada 26 - 28 septembrie s-a desfasurat pe platoul din spatele Palatului Copiilor Sarbatoarea Recoltei. Daca la concertele de muzica usoara desfasurate in serile de week-end organizate cu acest prilej au mai fost ceva participanti, in schimb la micile recitaluri de muzica folclorica nu s-au adunat prea multi privitori.

  • Zilele Recoltei la Bucuresti

    Sarbatoarea Recoltei se va desfasura in acest an in perioada 26-28 septembrie pe platoul din spatele Palatului Copiilor. Producatorii agricoli vor avea la dispozitie 20 de tarabe pentru a-si putea prezenta legumele si fructele spre vanzare bucurestenilor.

  • Grădina Botanică "Alexandru Borza" a Universității "Babeș-Bolyai" Cluj-Napoca

    Grădina Botanică este o instituție ce aparține Universității Babeș-Bolyai și a fost fondată în 1920 de prof. Alexandru Borza. Se întinde pe o suprafață de peste 140.000 mp, solul său fiind adecvat pentru creșterea plantelor din toată lumea. Colecția sa constă în 10.000 de taxoni cultivați în sere sau în sectoarele exterioare ale grădinii.

  • Grădina Botanică a Complexului Muzeal de Științe ale Naturii din Galați

    În 1990 directorul Muzeului de Științe Naturale din acea perioadă, sugerează Consiliului Județean și apoi Ministerului Culturii fondarea unei noi instituții muzeale cu o structură complexă care să fie adecvată, prin diversitatea patrimoniului, a modalităților de expunere, necesităților și argumentelor pentru a face publicul să conștientizeze importanța conservării naturii prin informare și cunoaștere.

  • Grădina Botanică "Anastasie Fătu" a Universității "Al. I. Cuza" Iași

    Grădina Botanică din Iași, prima instituție de acest fel în România, a fost fondată în 1856 de către naturalistul și fizicianul Anastasie Fătu. Grădina Botanică a fost mutată pe amplasamentul actual în 1963 și acoperă o suprafață de circa 100 ha. Tipul de sol, caracteristicile geografice, expoziția, altitudinea sunt extrem de variate și în consecință, potrivit pentru cultivarea a numeroase specii autohtone și exotice.


Warning: fopen(cache/8be370ac26a4163e64603d04e9460784) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139