Vinca

vincaFamilia: Apocinaceae
Aspect: Covor vegetal, tufa
Perioada de inflorire: Primavara-vara
Expunere: Plin soare, penumbra
Udare: Medie

Acest gen cuprinde specii perene, vesnic verzi si rustice. Coloritul florilor variaza de la albastru-lila la alb si la roz. Acestea sunt decorative, iar frunzele lanceolate.

Cultivare: usoara. Vinca rosea se planteaza in ghiveci in ianuarie-martie si necesita udari abundente, temperaturi de pana la 29 C si administrarea unui ingrasamant lichid in perioada de vegatatie. Speciile rustice, in schimb, se cultiva direct in gradina si nu au nevoie de conditii speciale de ingrijire.

Reproducere: Se realizeaza prin butasi. Acestia se planteaza intr-un compost alcatuit din humus si nisip grosier si se pastreaza la umiditate si o temperatura de aproximativ 24 C.

Pericole: Singurii paraziti care pot aparea sunt paianjenul rosu si cosenilele fainoase, care se combat prin insecticide specifice.

Specii si soiuri: Vinca rosea, Vinca major, Vinca minor 
 

Articole asemănătoare

  • Gradina mea in Iunie, prima luna din vara

    In traditia poporului nostru, prima luna din vara era insotita de un simbolism aparte, fiind denumita “Ciresar” sau “Ciresel”. Cu timpul, insa, i s-a spus Iunie, de la zeita Iuno, sotia lui Jupiter si protectoarea femeilor maritate.

  • Catharanthus

    Planta este stufoasa,mica,de 30-40 cm inaltime. Frunzele sunt persistente, oblongi, ascutite, de culoarea verde inchis, stralucitor pe fata superioara si verde mat reversul. Floarea este lung tubulara cu 5 diviziuni distincte la deschidere.Culoarea corolei este roz inchis nuantat cu purpuriu in centru. Alte culori obtinute sunt: alb, rosu, purpuriu, lavand. Florile acopera foliajul stralucitor cand planta este la maximum de inflorire. Infloreste abundent din primavara pana in toamna. Planta are crestere rapida.


Warning: fopen(cache/ea9fd563f88efa4f080f535b6a20ace8) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139