Vase si ustensile necesare in bucatarie
Desigur ca o familie proaspat intemeiata nu poate avea inca de la inceput toate vasele pe care le vom enumera. Toate au o utilitate, insa ele se procura doar pe parcursul anilor. Daca sunteti in aceasta situatie, nu va descurajati vazand cat de lunga este lista prezentata mai jos! Cu rabdare, pana la sfarsitul vietii, le veti avea pe toate! Uneori, mancarea cea mai buna e atunci cand cei doi au o farfurie si doua linguri, dar au in schimb foarte multa dragoste unul catre altul. Cele mai potrivite materiale pentru vasele din bucatarie sunt portelanul, emailul, inoxul, lemnul, sticla si plasticul. Aluminiul trebuie evitat, fiind toxic.
Pentru o familie cu 4 persoane ar fi necesare urmatoarele vase si ustensile in bucatarie:
12 farfurii adanci
12 farfurii mari intinse
12 farfurii mici intinse
12 linguri
12 furculite
12 cutite
12 lingurite
1 cutit pentru paine
1 cutit pentru legume
1 cutit pentru taiat diverse
Cutite de diverse dimensiuni
6-12 cani (250g)
12 pahare (6 buc x 2 dimensiuni diferite)
3 platouri de diverse dimensiuni
1 vas pentru servit supa
1 spumiera
2 strecuratoare (pentru legume, pentru paste fainoase)
1 strecuratoare de ceai
1 tel
6 cratite de diferite dimensiuni
6 oale de diferite dimensiuni
2 cratite cu coada pentru incalzit mancarea
3 castroane de diferite dimensiuni, emailate
3 castroane de diferite dimensiuni, din portelan
3 castroane de diferite dimensiuni, din plastic
4 tavi de diferite dimensiuni
1 sucitor
1 razatoare
1 dispozitiv pentru citrice
1 mixer
1 blender
1 rasnita
1 masina de tocat
2 cosuri pentru paine
1 paleta metalica
1 paleta de lemn
4 linguri din lemn de diferite dimensiuni
1 ceainic
1 sita
1 dispozitiv de pisat usturoi
1 perie de spalat sticle
6-12 prosoape speciale pentru bucatarie
I. C.
Articole asemănătoare
-
Cartofii in medicina naturista
Deliciosi in bucatarie, unde stau la baza multor retete foarte populare (si nu doar sub forma de cartofi prajiti), usor de gasit si satiosi, cartofii pot fi folositi si pentru a trata sau preveni o gama larga de afectiuni.
-
Fructe si legume bogate in fibre
Fisticul crud este una dintre cele mai bune surse de fibre vegetale de fibre, cu aproximativ 10 grame de fibre pentru 100 de grame de fistic. La fel de bune sunt si nucile sau migdalele, dar crude si nesarate pentru a va bucura din plin de beneficiile lor.
-
Legume si fructe bogate in fier
Esential pentru buna functionare a intregului organism, fierul este unul dintre mineralele ce nu ar trebui sa lipseasca din meniul zilnic, si daca cele mai bune surse raman cele de origine animala, totusi veti gasi mai multe fructe si legume proaspete cu un continut ridicat de fier. Asa ca in fiecare zi aveti posibilitatea sa preparati o alta reteta, hranitoare si gustoase, cu sau fara carne, dupa gust.
-
Ghimbirul in terapiile naturiste
Ales pentru aroma sa picanta, usor de recunoscut, folosit sub forma de pudra, ras sau taiat in bucatele mai mari sau mai mici, ghimbirul este folosit tot mai des in bucatarie, in retete diverse, insa este de multa vreme o prezenta obisnuita si in medicina naturista.
-
Fructe si legume bogate in vitamina A
Nu este un mit ca morcovii, o gustare dulce si sanatoasa si un ingredient de baza pentru diverse retete, au multa vitamina A. Au fibre, putine calorii, sunt versatili si ofera corpului in doar 100 de grame de patru pana la cinci ori ncesarul zilnic de vitamina A.