Valorificarea florilor de soc

Socul este un arbust de talie mijlocie ce creste in mod natural sub forma de tufa, cunoscut de catre pomicultorii amatori mai ales pentru florile sale din care se obtin sucuri, vinuri sau siropuri.

 

Cerintele sale fata de factorii de mediu sunt mai accentuate in perioada de vegetatie si mai putin in timpul sezonului rece. Socul este foarte sensibil la aerul uscat din atmosfera si la ariditatea solului, in schimb face fata destul de bine temperaturilor scazute inregistrate in timpul iernii.

 

Importanta valorificarea florilor de soc se intemeiaza pe continutul ridicat de substante nutritive si pe multiplele beneficii care descind din acestea. Socul este cunoscuta atat ca planta ornamentala  cat si ca materie prima in industria alimentara si cea farmaceutica.

 

Florile de soc contin printre altele  uleiuri esentiale, Vitamina C si saruri minerale importante pentru organism. Ceaiul gustos obtinut din acestea este recomandat pentru combaterea gripei, racelii, a bolilor renale si astmului.

 

Fiind un medicament antiviral puternic, acesta faciliteaza ameliorarea bolilor degenerative,  a cancerului si a tumorilor benigne. Medicii au mai constatat ca socul este util pentru combaterea viermilor intestinali, detoxifierea organismului, si reprezinta un medicament natural de exceptie in lupta cu obezitatea.

 

Mai mult decat atat, utilitatea sa nu se reduce numai la disfunctionalitatile organelor interne ci la cele din exterior, precum sunt de pilda arsurile, umflaturile sau eczemele pleoapelor.

 

Recoltarea florilor de soc este indicata atunci cand cea mai mare parte dintre ele s-au deschis. Imediat dupa ce au fost recoltate vor fi puse la uscat dar nu sub razele directe ale soarelui ci intr-un loc cu multa umbra.

 

Foto: cotaticreekcritters.info

Articole asemănătoare

  • Tratamente naturiste cu rascoage

    Planta medicinala cunoscuta in popor si ca pufulita, rachitica, sburatoare de padure, biscau sau iarba Sfantului Ioan, este relativ usor recunoscut datorita florilor de culoare mov deschis.

  • Muscari azureum - o pata de culoare pentru gradina

    Usor de recunoscut datorita formei aparte a florilor de forma unor clopotei, de un albastru palid deosebit, este o varietate perfecta pentru gradina sau ghivece, efectul decorativ fiind cu totul iesit din comun mai ales alaturi de alte flori in culori complementare.

  • Magia florilor de Lisianthus

    Florile de Lisianthus au un aspect care inspira feminitate, sunt genul de plante admirate de oricine dar pe care foarte putini oameni stiu sa le numeasca corect. Numele provenit din latina inseamna floare amara, si face trimitere la

  • Cand, cum si pentru ce colectam florile de soc?

    Stiati ca socul este cea mai veche planta cultivata de om? De peste 4000 de ani, vindecarea alergiilor sau a unor boli precum astmul, sunt de neconceput in lipsa acestuia.

  • Aranjamente florale de toamna

    Aranjamentele florale de toamna constau in alaturarea florilor de sezon cu alte elemente din natura, cum sunt legumele, frunzele, ghindele, nucile, ierburile uscate si chiar crengutele, in scopul de a obtine nuante calde si cuceritoare.


Warning: fopen(cache/b2b5de05a16064f65970f49cb14ff02a) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139