Vopsirea oualor de Paste este o traditie care a capatat la fel ca si impodobirea bradului de Craciun proportii universale. Pentru aceasta, unii apeleaza la coloranti artificiali, usor de gasit in orice magazin alimentar, pe cand altii acorda atentie vopselelor naturale.
Alaturi de cruce, de ouale rosii iar mai nou de iepuras, crinul este unul dintre cele mai cunoscute simboluri Pascale, atat la credinciosii catolici cat si la cei ortodocsi.
Turmericul sau curcuma este un condiment de baza in bucataria indiana, din aceeasi familie cu ghimbirul. In Orientul Mijlociu si sud-estul Asiei, a oferit mii de ani remediu pentru afectiunile oamenilor.
Cu toate ca se numara printre fructele introduse de curand pe piata alimentara din Romania, avocado si-a facut un nume si inca promite multe pentru viitor. Acest lucru este determinat lasand la o parte strategiile de marketing, de valoarea nutritiva ridicata si proprietatile binefacatoare.
Plantele au nevoie de hrana ca orice forma de viata de pe Pamant. Fotosinteza reprezinta procesul prin care ele sintetizeaza substantele organice din bioxid de carbon si apa cu ajutorul luminii solare absorbite.
Oamenii au apelat din cele mai vechi timpuri la plante pentru a se trata de boli. Despre remediile bazate pe nasturel se vorbeste putin in zilele noastre, dar acum o suta si mai bine de ani, lumea avea un respect deosebit fata de acestea.
Rambutanul este un fruct comestibil intalnit cu predominanta in sud-estul Asiei. Pentru tailandezi, filipinezi sau vietnamezi acesta este la fel de comun precum marul in alte parti ale globului.
Majoritatea trandafirilor pitici disponibili pentru vanzare in magazinele de specialitate provin dintr-o singura varietate: Rosa chinensis minima. Trandafirul chinezesc, cum i se mai spune in limbajul comun, a reusit sa se impuna datorita gingasiei si asemanarii izbitoare cu ruda sa mai mare, ca planta decorativa de interior.