Citeste articole din "Totul despre gradina"

  • Capsunile, putin diferite de cum le stim

    Capsunile, putin diferite de cum le stim

    Botanic vorbind capsunile fac parte din acelasi gen cu merele si prunele. Numele latin Fragraria a insemnat la origine “parfumat” si s-a transmis pana astazi atat in limba italiana (fragola) cat si in romana (fragi).

  • Cei mai intalniti daunatori la cires

    Cei mai intalniti daunatori la cires

    Gustul dulce si culoarea ispititoare fac din cirese probabil cele mai ravnite fructe de iunie. Servite ca atare sau in prajituri de sezon, acestea sunt intotdeauna un deliciu pentru cei mari si mai ales pentru copii. Inainte de a ajunge in cosurile aflate pe mese, fructele au insa de purat o lupta destul de anevoioasa.

  • Flori de vara. Larkspur sau pintenul ciocarliei

    Flori de vara. Larkspur sau pintenul ciocarliei

    Larkspur sau pintenul ciocarliei este o floare a lunii lui cuptor care atrage atentia prin nuante calde de albastru, rosu, violet sau alb. Din fericire pentru crescatorii europeni si cei din America de Nord, planta se gaseste intr-o varietate la fel de mare, aproape, ca si orhideea.

  • Fasolea, de ce un super-aliment?

    Fasolea, de ce un super-aliment?

    Fasolea a fost acceptata unanim ca cel mai important substituent pentru carne din intreaga lume vegetala. Insa rolul si valoarea sa nutritionala nu se rezuma doar la “ce, sau pe cine inlocuieste” ci are propriile merite.

  • Florile de Clematis

    Florile de Clematis

    Nicolae Tonitza, faimosul pictor roman indragostit de flori si natura, este autorul unui tablou botezat “Flori rosii de clematis”. Cine cunoaste firea gingasa a acestor plante va sti ce anume l-a convins pe artist sa se aplece asupra subiectului.

  • Plante suculente pentru interiorul casei

    Plante suculente pentru interiorul casei

    Cea mai specifica insusire a plantelor suculente o constituie adaptarea la conditiile de seceta. Organele vegetative aeriene, carnoase, sunt adevarate rezervoare naturale de apa si nu de putine ori s-a intamplat ca acestea sa salveze vieti in desert.

  • Gradinaritul in saci, o solutie de viitor pentru combaterea saraciei

    Gradinaritul in saci, o solutie de viitor pentru combaterea saraciei

    Rwanda este tara cu cea mai mare densitate a populatiei in Africa sub-sahariana. Numarul crescut de locuitori si deficitul de teren cultivabil constituie principalele probleme care determina cazurile de malnutritie. In jurul orasului Kigali, oamenii detin prea putin teren, sau mai rau decat atat, nu poseda nici macar un loc unde sa creasca produse vegetale.

  • Gradinaritul, sanatos si practic in formarea copiilor

    Gradinaritul, sanatos si practic in formarea copiilor

    Gradinaritul este considerat de cele mai multe ori o activitate adresata oamenilor mari, necesitand multa atentie, consecventa si cunostinte de specialitate. Exista totusi voci in lume care pledeaza pentru popularizarea sa in randul copiilor inca de la varste fragede.

  • Miltonia, frumusetea Americii Latine intr-un ghiveci de flori

    Miltonia, frumusetea Americii Latine intr-un ghiveci de flori

    Marele grup al orhideelor include o varietate de apartament declarata convingator de specialisti “floarea lunii Mai”. Miltonia este confundata uneori cu trei frati patati din cauza aspectului, chiar daca botanic vorbind cele doua nu sunt in relatie de rudenie.

  • Rhododendronul Roseum Elegans

    Rhododendronul Roseum Elegans

    Hibridarea este actiunea de incrucisare a doua specii sau soiuri prin care se urmareste obtinerea unor exemplare superioare. Roseum Elegans este o varietate hibrida de Rhododendron foarte populara printre iubitorii de plante.


Warning: fopen(cache/8bb38cf657e7aec36dd46090d1fd58e1) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139