Citeste articole din "Totul despre gradina"

  • Curatenia de toamna in gradini

    Curatenia de toamna in gradini

    Dupa culegerea fructelor, pomii se curata de crengile uscate, de tumefierile scoartei si de fructele mumifiate ramase pe crengi. Uscaturile se ard, operatiune obligatorie in cazul prezentei unor boli sau daunatori.

  • Toamna in livezi

    Toamna in livezi

    Lucrarile de ingrijire a pomilor fructiferi tin in primul rand de protejarea tulpinilor acestora, impotriva atacului rozatoarelor. Iarna iepurii si soarecii de camp rod coaja pomilor, in special a celor tineri.

  • Trandafirul meu este bolnav

    Trandafirul meu este bolnav

    Foarte apreciat de iubitorii de plante, trandafirul este destul de sensibil la atacul daunatorilor. Putem observa uneori insecte mici, de culoare verde, care formeaza gramajoare in special in zona bobocilor si lastarilor tineri.

  • Toamna se ingrasa solul

    Toamna se ingrasa solul

    Toamna, o data cu sapatul se face fertilizarea de baza, asta inseamna ca utilizand un ingrasamant mineral greu solubil sau un ingrasamant organic semidescompus, vom reda solului substantele minerale pierdute pe timpul verii

  • Nici o ciorba fara... leustean

    Nici o ciorba fara... leustean

    Practic, daca optam pentru obtinerea unei parcele simple, rasadurile se planteaza pe randuri, lasand 20 cm intre planta si 40-50 cm intre randuri; pentru o parcela mixta, putem da nastere unei gradinite de verdeturi alternand leusteanul cu patrunjelul, telina si mararul.

  • Confuzii frecvente: cimbru sau cimbrisor?

    Confuzii frecvente: cimbru sau cimbrisor?

    Cand vine vorba de ierburi aromate, toata lumea a auzit despre cimbru si cimbrisor. Putini insa cunosc diferentele. Toate speciile fac parte din aceeasi familie botanica, Familia Lamiaceae. Plantele intre care adesea se fac confuzii sunt cimbrul de gradina, cimbrul de camp si cimbrisorul.

  • Maghiranul, parfum de Mediterana

    Maghiranul, parfum de Mediterana

    Maghiranul - Majorana hortensis, creste ca o tufa de mici dimensiuni si este o planta decorativa potrivita pentru gradinile insorite care nu dispun de foarte mult spatiu. In combinatie cu busuiocul, cimbrul, mararul si cimbrisorul, se obtine un colt feeric care va parfuma gradina si va indeparta tantarii.

  • Dovlecelul patison

    Dovlecelul patison

    Se intrebuinteaza fructele foarte tinere pentru prepararea diferitelor mancaruri. Este un dovlecel de dimensiuni mai mici, cu un gust asemanator castravetului. Aidoma castravetilor, din patison se pot obtine muraturi foarte apreciate

  • Bamele au nevoie de multa lumina

    Bamele au nevoie de multa lumina

    Cand cultivam bame in gradina vom avea grija sa alegem o parcela in plin soare. In luna mai, spre sfarsit, se semana semintele pe brazde inaltate, de 1 metru inaltime. Vom lasa intre randuri o distanta de 70 cm, iar intre plante 20-25 cm. Pe masura ce se dezvolta se uda periodic si se indeparteaza buruienile

  • Toamna aduce in gradina o explozie de culori

    Toamna aduce in gradina o explozie de culori

    A venit toamna si in curand va trebui sa luam grebla din cui pentru a aduna frunzele ruginii care cad din copaci. Ne asteapta zile ploioase, in care soarele de abia daca se va ivi de dupa perdeaua de nori grosi.


Warning: fopen(cache/040253d87a71e1f9abb23a4ed674cc21) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139