Citeste articole din "Totul despre gradina"

  • Micozele

    Micozele

    Micozele care pot aparea la plante sunt diverse si exista metode eficiente de combatere a acestora pentru a va salva plantele de la moarte.

  • Mecanisme de aparare specifice plantelor

    Mecanisme de aparare specifice plantelor

    Plantele au dezvoltat mecanisme naturale de aparare ca sa isi asigure protectie impotriva invaziei patogenilor. Mecanismele naturale de baza impotriva fungilor, deseori nu exista sau sunt insuficiente, iar introducerea genelor straine provenite de la alte plante, animale sau din surse microbiene, pot creste apararea lor.

  • Agenti patogeni

    Agenti patogeni

    Mana cartofului reprezinta pentru intreaga lume una dintre cele mai distructive boli ale plantelor de cultura, cauzand culturii cartofului pierderi de bilioane de dolari in fiecare an.

  • Salata naturista

    Salata naturista

    O excelenta salata care nu trebuie neaparat sa fie mancata cu alt fel de mancare.

  • Utricularia vulgaris

    Utricularia vulgaris

    Utricularia vulgaris este una dintre cele mai cunoscute plante carnivore cu urna, care se gaseste si la noi in tara.

  • Nepenthes

    Nepenthes

    Nepenthes este o planta carnivora care nu se gaseste la noi in tara si care este destul de mare incat poate inghiti un sobolan sau o pasare.

  • Dionaea

    Dionaea

    Dionaea mai poarta denumirea de "plesnitoarea lui Venus". Aceasta este o planta carnivora cu capcana care creste in mlastinile din padurile Americii de Nord si Sud.

  • Otravurile din plante

    Otravurile din plante

    Acele plante pe care cu siguranta le-am admirat la un moment dat pot fi chiar letale daca nu sunt stiute cateva informatii despre ele. Exista diverse plante care, desi par inofensive pot face un rau imens.

  • Bolile plantelor

    Bolile plantelor

    Exista doua tipuri de agenti capabili sa cauzeze boli la plante: abiotici si biotici, adica factori fara viata si factori vii. In mediul natural, nu este neobisnuit ca plantele sa fie afectate atat de factori biotici, cat si abiotici si este greu de stabilit care a intervenit in primul rand.


Warning: fopen(cache/227c7d3504538a771f7db52332f11cee) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139