Multi dintre noi recunosc in ghiocelul alb un prim vestitor al primaverii. Asa ca, aruncand o privire in gradina la florile ce tocmai au aparut, putem exclama plini de voiosie ca primavara a sosit si pe meleagurile noastre: ghioceii au inflorit imbiindu-ne cu mireasma lor placuta si aducand prospetime in sufletele noastre.
Hyssopus officinalis este o planta stufoasa vesnic verde, ce a fost odata cultivata pentru utilizari medicinale, iar in momentul de fata se cultiva intens ca arbust ornamental.
De multe ori, prins in jocul formelor si al designului, al culorilor si al soiurilor de plante, gradinarul debutant pierde din vedere esentialul, factorul de baza al unei gradini armonioase: solul.
Plantele agatatoare pot avea acelasi rol asemeni arbustilor, anume utilizarea in vederea amenajarii placute a unui spatiu restrans si realizarea unui cadru intim protejat de vecinatate.
Feng Shui, vechea arta chineza, ne invata cum sa plasam anumite elemente intr-un spatiu. Chinezii sunt de parere ca prin amenajarea unor locuri precum gradina, respectand principiile Feng Shui se poate ajunge la un flux benefic al Chi-ului (forta de energie), ce are capacitatea de a influenta starile sufletesti si chiar starea materiala.
Primavara este de obicei anotimpul cel mai potrivit pentru divizarea plantelor perene, insa acestea pot fi divizate daca frunzele plantelor nu sunt foarte dezvoltate.
Pentru a scapa de aspectul deprimant pe care ni-l aduce deseori iarna, activitatile din gradina pentru pregatirea florilor de primavara reprezinta o solutie.