Tort de piscoturi
Ingrediente:
500 g piscoturi
150 ml apa
200 g zahar
2 linguri de rom (pentru blat)
200 g unt
200 g zahar pudra
100 g ciocolata
300 g frisca (pentru crema)
Preparare:
Se insiropeaza piscoturile cu sirop cald, parfumat cu rom, apoi se aseaza un strat pe un platou mare. Crema se prepara astfel: se freaca untul spuma, se adauga zaharul, ciocolata data prin razatoare si frisca, amestecand continuu. Crema se omogenizeaza si se pune un strat peste
primul rand de piscoturi. Se aseaza un alt rand de piscoturi insiropate, se acopera cu crema si se incheie cu un rand de piscoturi care se acopera cu frisca sau cu crema ramasa. Tortul se tine la rece, se taie dupa doua ore si se serveste ornat cu fructe din dulceata.
Află mai multe despre
Articole asemănătoare
-
Prajituri speciale pentru sarbatori. Prajitura tiramisu cu blat de piscoturi
O prajitura delicioasa si la mare cautare nu numai la evenimente speciale este prajitura tiramisu cu blat de piscoturi.
-
Deserturi gustoase. Tort de ciocolata cu dulceata de portocale
Ceva dulce preparat pentru un sfarsit de saptamana poate fi un tort gustos. Va propunem sa va bucurati alaturi de cei dragi savurand un tort de ciocolata cu dulceata de portocale.
-
Tort de mere cu migdale
Un tort usor de preparat, potrivit ca desert la o intalnire cu prietenii, este tortul de mere cu migdale.
-
Tort cu blat de piscoturi si crema de nuci
Un tort cat se poate de delicios si cu o aroma placuta este tortul cu blat de piscoturi si crema de nuci. Aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
-
Tort din piscoturi de sampanie si crema de banane
Pentru o aniversare speciala a unei persoane dragi din familia dumneavoastra, puteti incerca sa o surprindeti preparand un tort din piscoturi de sampanie cu crema de banane.