Prajituri speciale pentru sarbatori. Prajitura tiramisu cu blat de piscoturi
O prajitura delicioasa si la mare cautare nu numai la evenimente speciale este prajitura tiramisu cu blat de piscoturi.
Ingredientele de care aveti nevoie sunt:
2 pachete mari de piscoturi, a cate 400 g fiecare
8 galbenusuri
750 g mascarpone
500 g frisca vegetala
2 pliculete de zahar vanilat
200 g zahar pudra
4 fiole de esenta de rom
1 pliculet de cappuccino clasic
50 ml lapte dulce
5 lingurite de ness
5 lingurite de zahar pudra
5 lingurite de frisca lichida
cacao pentru pudrat
1 l de cafea preparata
Modul de preparare:
Intr-un castron se pun galbenusurile.
Se adauga zaharul pudra.
Se pune si zaharul vanilat.
Se mixeaza bine, pana ce galbenusurile si-au dublat volumul.
In compozitia rezultata se adauga fiolele de esenta de rom.
Se pune si pliculetul de cappuccino.
Se adauga si laptele dulce.
Bolul se pune deasupra unei cratite cu apa clocotita, fara ca fundul bolului sa atinga apa.
Se amesteca cu ajutorul unui tel timp de aproximativ 10 minute, pana ce zaharul s-a topit si compozitia a inceput sa se ingroase.
Se mai lasa 10 minute.
Apoi se ia bolul si se pune la racit.
Se pregateste si frisca lichida, preparand-o cu mixerul.
In alt bol se pun ness-ul, 5 lingurite de zahar pudra si 5 lingurite de frisca lichida.
Se amesteca pana ce pasta devine omogena.
Intr-un castron mare se pune mascarpone.
Se mixeaza pana devine o crema.
La aceasta se adauga compozitia cu galbenusuri, dupa ce s-a racit.
Se amesteca pana ce devine compozitia omogena.
Apoi se adauga frisca.
Se mixeaza iar.
Peste aceasta se mai pune compozitia de ness, amestecand din nou.
Piscoturile se inmoaie in cafea, dar nu foarte mult.
Apoi se pune un prim strat de piscoturi intr-o tava dreptunghiulara.
Se pune apoi si o cantitate de crema.
Se pun iar piscoturi.
Apoi un alt strat de crema.
Se pun 3 straturi de piscoturi.
Iar la final, inca un strat de crema intinsa bine.
Se pudreaza pe deasupra cu cacao.
Apoi prajitura se lasa la frigider pana a doua zi, de preferat, pentru o savoare deosebita.
A doua zi se taie prajitura tiramisu si se servesc cate bucati doriti.
Sursa foto
Articole asemănătoare
-
Prajituri gustoase pentru masa de Revelion
Cu totii dorim ca masa din noaptea de Revelion sa satisfaca gusturile familiei si mai ales pe ale invitatilor.
-
Retete gustoase pentru zile speciale. Porc cu sos de mere si smantana
Pentru zilele speciale, retetele gustoase sunt potrivite. Va propunem sa incercati o astfel de reteta preparand-o pe cea de porc cu sos de mere si smantana.
-
Tort cu blat de piscoturi si crema de nuci
Un tort cat se poate de delicios si cu o aroma placuta este tortul cu blat de piscoturi si crema de nuci. Aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
-
Prajituri speciale. Rulada cu crema de dovleac si smantana
O prajitura pe care o puteti prepara pentru zilele speciale din viata dumneavoastra poate fi rulada cu crema de dovleac si smantana.
-
Briose cu crema de lamaie si mac pentru sarbatoarea de Halloween
La fiecare sarbatoare, se obisnuieste ca meniul sa fie unul specific zilei respective. Asadar, pentru sarbatoarea de Halloween va propunem un desert minunat: briose cu crema de lamaie si mac.