Tort cu pere
Ingrediente:
Blat:
115 g unt, la temperatura camerei
1 cana faina
1 lingurita scortisoara
1 lingurita praf de copt
1/4 lingurita sare
1 cana zahar
2 oua
Topping:
1-4 pere tari, necojite, curatate de miez si taiate pe lungime in sferturi
Preparare:
Se porneste cuptorul.
Untul se mixeaza cu zaharul pana devin o crema fina, apoi se adauga ouale. Separat, se amesteca faina, scortisoara, praful de copt si sarea, dupa care se incorporeaza in compozitia cu unt, cu ajutorul unei spatule de lemn.
Se unge cu unt si se pudreaza cu faina o forma de tort cu diametrul de 22 cm.
Aluatul se toarna in forma si deasupra se aranjeaza feliile de pere, cu coaja in sus.
Se lasa la copt aproximativ 1 ora, pana prinde o culoare maronie (sau se face testul cu scobitoarea). Se lasa sa se raceasca 10-15 minute inainte de a fi scos din forma.
Află mai multe despre
Articole asemănătoare
-
Smoothie de toamna cu pere, iaurt si vanilie
Cu una sau doua pere bine coapte, parfumate si dulci, acest smoothie pe baza de iaurt, miere si vanilie devine o bautura perfecta pentru o dupa-amiaza de toamna.
-
Smoothie cu pere, spanac si scortisoara
O bautura cu vitamine, antioxidanti, fibre, acid folic, pentru zilele de iarna cand trebuie sa ai mai multa energie.
-
Reteta de muraturi. Picalilli cu pere
Pentru ca toamna este perioada muraturilor va propunem astazi o reteta asezonata. Indata dupa preparare, aroma puternica se combina perfect cu branzeturile tari.
-
Prajitura apetisanta cu pere si scortisoara
O prajitura parfumata si cu un gust bun o puteti savura daca preparati reteta de prajitura cu pere si scortisoara.
-
Tort cu blat de piscoturi si crema de nuci
Un tort cat se poate de delicios si cu o aroma placuta este tortul cu blat de piscoturi si crema de nuci. Aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: