Tomatele galbene Sungella, un deliciu auriu

Ceva mai mari decat clasicele rosii cherry, dulci, suculente, cu coaja elastica si subtire, de culoare galbena cu nuante portocalii la maturitate, iata un soi de tomate diferite de cele cu care suntem obisnuiti. Foarte apreciate pentru gustul dulce, perfect pentru salate, sosuri, conserve sau ca o gustare sanatoasa, aceste Sungella rezista bine si la transport sau depozitare. Cu note usor fructate si o aroma intensa, pot fi cultivate la fel de usor in gradina, in sera sau in ghivece, fie pentru culturi intensive, fie pentru placerea de a avea tomate galbene si delicioase. Se recomanda un pamant fertil, cu drenare bun si cat mai bogat in nutrienti, preferabil fertilizat in prealabil, si indepartati din timp toate buruienile din apropierea vrejului de tomate. Se planteaza de la jumatatea primaverii pana la inceputul verii, si pentru rezultate cat mai bune puteti inmuia semintele in apa la temperatura camerei pentru 24-48 de ore.

Tomatele Sungella cresc in ciorchini de cinci-sase fructe, se coc destul de repede si neaparat trebuie sa sustineti planta cu araci sau suporti rezistenti. La maturitate vrejul atinge usor 100 de cm inaltime, si se recomanda sa lasati intre plante macar trei sferturi de metru distanta. Sunt relativ sensibile la excesul de apa, asa ca nu trebuie udate folosind cantitati mari. Se recolteaza de la jumatatea verii pana spre toamna, septembrie sau chiar octombrie, iar productia este medie spre mare.

Foto: westcoastseeds.com

Articole asemănătoare

  • Punci fara alcool pentru zilele de toamna

    O bautura cu gust intens de fructe, dulce si incarcata de vitamine, nutrienti si fibre, excelenta in serile de toamna si care va ajuta sistemul imunitar sa fie mai puternic si mai rezistent. Alegeti nectarul de fructe preferat, iar berea de ghimbir cu gustul acidulat si proaspat va transforma totul intr-un deliciu.

  • Leacuri naturiste cu busuioc

    Planta aromatica des folosita in bucatarie pentru notele parfumate pe care le confera preparatelor, transformand o reteta ce altfel ar fi fost banala intr-un deliciu, busuiocul este utilizat si in medicina traditionala pentru a trata si preveni mai multe afectiuni.

  • Parul columnar Saphira

    Soi de par columnar cu fructe mari, grele, de un galben auriu, cu pulpa suculenta si dulce, parfumata. Sunt fructe excelente pentru gustare sau diverse retete de desert, dar si pentru suc atunci cand sunt foarte coapte si aromate.

  • Tomatele White Beauty, un deliciu aparte

    Tomate dintr-un soi hibrid, rar, cu un colorit foarte deschis, alb-verzui, White Beauty sunt o specialitate pe care nu o vom intalni prea des.

  • Cei mai intalniti daunatori la cires

    Gustul dulce si culoarea ispititoare fac din cirese probabil cele mai ravnite fructe de iunie. Servite ca atare sau in prajituri de sezon, acestea sunt intotdeauna un deliciu pentru cei mari si mai ales pentru copii. Inainte de a ajunge in cosurile aflate pe mese, fructele au insa de purat o lupta destul de anevoioasa.


Warning: fopen(cache/72cfe90b5c093e5273f153e121204dd8) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139