Timisoara doreste sa devina Capitala Verde a Romaniei
In orice oras din lume spatiile verzi sunt parte componenta a vietii economice si sociale, reflectand prin existenta lor nivelul de trai, gradul de cultura si de civilizatie a locuitorilor.
Omul, fiinta cu cele mai mari abilitati intelectuale, desi superior celorlalte fiinte nu se poate dezminti de natura sa care ii cere sa fie in armonie cu mediul natural. Tocmai in acest sens intervin spatiile verzi, pentru a influenta pozitiv psihicul uman atunci cand urbanul devine prea apasator.
Dupa ce a castigat Premiul pentru strategia de mediu si managementul deseurilor, la prima editie din 2010 a competitiei oraselor verzi, Timisoara isi anunta inscrierea oficiala pentru titlul de Capitala Verde a Romaniei.
Editia din 2011 a programului national lansat de campania de respinsabilizare fata de mediu Umbrela Verde se desfasoara in intervalul 25 mai - 1 decembrie, iar Timisoara s-a inscris in categoria a treia disponibila in competitie cu cei 200.000 locuitori ai sai.
De asemenea, in competitie se mai pot inscrie si orase mai mici, cu populatie de pana la 50.000 locuitori, respectiv cu populatie cuprinsa intre 50.001- 199.999 locuitori.
"Grija pentru orasul nostru este constanta. Dupa ce anul trecut am primit premiul pentru Strategia de mediu consideram o obligatie in plus sa continuam cu masurile de imbunatatire a spatiului verde. De aceea si anul acesta lucram la amenajarea de noi spatii verzi, finalizam lucrarile la Parcul Regina Maria si Parcul Doina, am inceput un program sustinut de spalare a strazilor si de monitorizare atenta a tuturor surselor de praf din oras si nu in ultimul rand derulam o campanie de educare si informare atat in randul copiilor, cat si in randul asociatiilor de proprietari pentru a intelege ca doar lucrand impreuna, cetatenii si administratia, putem avea un oras verde", a declarat viceprimarul orasului Timisoara, Adrian Orza.
Sursa foto
Articole asemănătoare
-
Sapte motive pentru care este bine sa bem ceai verde
Aromat, plin de savoare, baut simplu, cu zahar, miere sau lapte, fierbinte sau (de ce nu) lasat sa se raceasca, ceaiul verde poate sa inlocuiasca in fiecare dimineata ceasca sau cana de cafea, racoreste si hidrateaza intregul organism atunci cand i se adauga gheata in zilele fierbinti de vara, da energie si un plus de buna dispozitie.
-
Geisha Orange, o azalee japoneza pentru toate gusturile
Cu nenumarate flori mici, de un portocaliu intens, cald, elegant, aceasta varietate de azalee japoneza va transforma radical orice gradina sau parc, poate sa delimiteze un spatiu verde sau sa traseze o alee, sa devina centrul de atractie sau sa completeze cromatic mai multe tufe de trandafir sau alte tufe ornamentale.
-
Pregatirea gradinii pentru sezonul cald incepe in martie
Luna martie a adus anul acesta o vreme mai calda decat de obicei, extrem de potrivita pentru a insufla gradinii tale viata. Cand temperaturile depastesc pragul de zero grade si incep sa devina constante, iti poti face in sfarsit planuri pentru plantele tale dragi.
-
Pregatirile pentru gradina de legume incep din ianuarie
Oricine poseda o gradina ori isi doreste sa cultive legume trebuie sa se apuce de treaba chiar din acest moment.
-
Macesul, floarea nationala a Romaniei
Raspandit din campii pana in munti, macesul (Rosa canina) sau trandafirul salbatic este unul dintre cei mai cunoscuti arbusti medicinali de pe la noi. Practic, este atat de prezent si de specific tarii noastre incat este considerat floarea nationala a Romaniei.