Tarta rustica de toamna
Cum toamna este anotimpul in care se culeg recoltele, ar trebui sa ne gandim sa profitam de bunatatea naturii pentru a ne vitaminiza corpul. Consumate proaspete, coapte, in prajituri, fructele sunt pline de vitamine si recomandate de orice medic pentru a fi consumate zilnic.
Daca va ganditi sa gatiti un desert deosebit si nu aveti nicio idee, urmatoarea tarta rustica cu aroma tomnatica a merelor proaspat culese poate va va oferi o solutie.
Ingrediente:
-1/2 ceasca unt, refrigerat;
-1/2 ceasca crema de branza;
-1 1/2 ceasca faina;
-2 mere decojite, taiate in felii subtiri;
-1 para decojita si feliata;
-1/4 pahar de suc de portocale;
-1/3 cana de zahar brun;
-1/2 lingurita de scortisoara;
-1/4 lingurita de nucsoara;
-1/4 lingurita de cardamom (cardamon);
-1 1/2 linguri de amidon de porumb;
-1 1/2 ceasca gem de caise, incalzit;
Alaturi de crema de branza se adauga unt rece si faina, apoi se mixeaza pana cand cele trei ingrediente vor fi amestecate bine sub forma unui aluat. Din acesta formam o minge, iar apoi se adauga feliile de mere, pere si cu sucul de portocale.
In alt vas se amesteca zaharul brun, scortisoara, nucsoara si amidonul de porumb, alaturi de zahar fructe si condimente se incorporeaza in aluat.
Tarta se coace in cuptorul preincalzit aproximativ 30 de minute, pana cand coaja se face maronie. Dupa aceea se scoate din cuptor si se unge cu gem de caise.
Articole asemănătoare
-
Salata cu fructe de toamna
Un desert incarcat de vitamine si gusturile intense ale fructelor de toamna, cu mere coapte, pere dulci, struguri, miez de nuca, alaturi de frisca si putina miere, fara a uita strugurii care au prins in boabele lor soarele si caldura verii.
-
Punci fara alcool pentru zilele de toamna
O bautura cu gust intens de fructe, dulce si incarcata de vitamine, nutrienti si fibre, excelenta in serile de toamna si care va ajuta sistemul imunitar sa fie mai puternic si mai rezistent. Alegeti nectarul de fructe preferat, iar berea de ghimbir cu gustul acidulat si proaspat va transforma totul intr-un deliciu.
-
Cocktail de toamna cu whiskey si cidru
Pregatiti repede o bautura pentru serile de toamna, bauta fierbinte, aromata si dulce, cu un whiskey onest si aromat alaturi de cidrul incalzit bine. Si pentru o savoare aparte puteti folosi un cidru de pere.
-
Brandusa de toamna – baza unui nou medicament impotriva cancerului
In traditia populara, brandusa de primavara si cea de toamna sunt doua surori alungate de mama lor vitrega de acasa, in anotimpul care le-a dat numele. Vazandu-le suparate, se spune ca Dumnezeu le-a prefacut in flori, iar de atunci ele se cauta tot timpul.
-
Crizantema, podoaba teraselor de toamna
Crizantema este o planta de toamna foarte indragita care impodobeste cu succes o terasa de toamna sau un balcon, fiind decorativa pana la inceputul iernii. Crizantemele,