Supa siciliana de perisoare
Aromatizata cu parmezan, usturoi si stafide, ciorba de perisoare siciliana este nemaipomenit de gustoasa si, in acelasi timp, tentanta.
Ingrediente necesare pentru 4 portii:
- 1/2 kg carne de vita
- 5 linguri patrunjel proaspat, tocat
- 1/4 ceasca parmezan ras
- 2 linguri stafide
- 2 linguri pesmet
- 1 ou, batut
- 5 catei de usturoi, tocati
- 2 1/2 lingurita de sare
- 1/2 lingurita piper negru proaspat
- 2 linguri ulei de masline
- 2 morcovi, taiati in cuburi mici
- 1 ceapa, tocata
- 2 tije de telina, taiate cuburi mici
- 1 dovlecel, taiat in cuburi mici
- 1 1/2 l supa de pui
- 1 ceasca conserva de tomate (pasta groasa)
- 1/2 lingurita de rozmarin uscat sau 2 lingurite de rozmarin proaspat tocat
- 1 cana cu paste sub forma de scoici sau macaroane mici
Mod de preparare:
Intr-un bol mediu se amesteca impreuna carnea de vita, 4 linguri de patrunjel, parmezan, stafide, pesmet, ou, jumatate din usturoi, 1/2 lingurita de sare si 1/4 lingurita piper pana se combina bine.
Modelati apoi perisoarele din acea mixtura. Intr-o oala mare se incalzeste uleiul la foc moderat.
Se adauga morcovii, ceapa, telina si usturoiul ramas, amestecand din cand in cand, aproximativ 5 minute, pana cand legumele incep sa se inmoaie.
Se adauga dovleceii si se lasa timp de 5 minute, amestecand din cand in cand.
Se amesteca in bulion rosiile cu rozmarinul si restul de 2 lingurite de sare. Se lasa sa fiarba. Se reduce focul si se mai lasa la fiert 10 minute.
Se adauga in supa lingura de patrunjel ramas, 1/4 lingurita piper si pastele. Se fierb timp de 5 minute.
Se amesteca perisoarele si se fierb usor pana ce perisoarele si pastele sunt gata, dar nu mai mult de 5 minute. Se serveste cu parmezan presarat pe deasupra.
Sursa foto
Articole asemănătoare
-
Supe delicioase. Supa crema de mazare cu patrunjel
O supa cu un gust minunat, pe care o puteti pregati pentru o masa gustoasa savurata alaturi de familie, poate fi supa crema de mazare cu patrunjel.
-
Supe de primavara. Supa condimentata de pastarnac
O mancare rapida si gustoasa este ideala si la serviciu. Va propunem sa incercati supa condimentata de pastarnac.
-
Supa crema de dovlecei cu marar
O combinatie de ingrediente delicioase confera supei o aroma deosebita si proaspata. Va propunem sa pregatiti o supa crema de dovlecei cu marar.
-
Supa crema de morcovi si ghimbir
Pentru sezonul rece, o supa crema de legume, este binevenita, indiferent ca este servita fierbinte sau calduta. Va propunem astfel sa pregatiti o supa crema de morcovi si ghimbir.
-
Supa crema de ardei gras rosu
Pentru vremea mai rece de afara este potrivit sa serviti o supa calda, bogata in vitamine si minerale. Va invitam sa pregatiti o supa gustoasa de ardei gras rosu.