Supa de mazare boabe
Ingrediente pentru sase portii :
600 g mazare proaspata sau congelata
100 g morcovi
200 g cartofi albi
doua linguri de unt
o legatura patrunjel
100 g ceapa alba
100 g pastarnac
doua linguri faina alba
o lingurita de zahar
Mod de preparare:
Zarzavatul se curata, se spala si se pune la fiert intr-o oala cu doi litri de apa rece si putina sare. Cand este fiert se strecoara si mazarea se pune la fiert in apa care a ramas. Daca ati taiat zarzavatul mai mare puteti lasa supa nestrecurata pentru un aspect rustic. Puneti faina in putina apa rece, adaugati-o la supa si puneti zaharul, condimentati cu sare si piper. Se lasa sa fiarba pe foc mic aproximativ 15 - 20 de minute, iar la final se pune untul topit si se serveste cu patrunjel tocat deasupra si crutoane de paine prajita.
Foto: pexels.com
Articole asemănătoare
-
Mancare de mazare boabe
Usor de preparat, sanatoasa si gustoasa, poate fi o garnitura lejera sau un fel principal.
-
Supe delicioase. Supa crema de mazare cu patrunjel
O supa cu un gust minunat, pe care o puteti pregati pentru o masa gustoasa savurata alaturi de familie, poate fi supa crema de mazare cu patrunjel.
-
Paste delicioase. Spaghete cu boabe de mazare
O reteta simpla de paste, pe care o puteti pregati din dorinta de a degusta ceva nou, poate fi reteta de spaghete cu boabe de mazare.
-
Mancare de mazare cu carne de vita si ciuperci
O mancare rapida si delicioasa este cea de mazare cu carne de vita si ciuperci. Ingredientele necesare pentru preparare le gasiti mai jos:
-
Supa greceasca cu boabe de fasole si cimbru
O aroma deosebita pentru o masa speciala este data de supa greceasca cu boabe de fasole si cimbru. Preparand aceasta reteta, veti avea parte de o noua aroma a unei simple ciorbe din boabe de fasole.