Mancare de mazare boabe
Ingrediente:
un kilogram mazare boabe
doua linguri faina
o ceapa rosie mare
o lingura ulei
o lingurita zahar
200 ml smantana
o legatura marar
Mod de preparare: ceapa se taie marunt si se caleste in uleiul bine incins, adaugandu-se mazarea boabe cand ceapa a inceput sa isi schimbe culoarea. Se caleste bine, amestecandu-se din cand in cand, pe foc mediu intr-o oala cu capac. Se mai adauga putina apa daca scade prea mult. Cand mazarea este aproape gata se adauga faina, se pune putina sare si piper, si in final se toarna in oala smantana, amestecandu-se bine si lasand sa fiarba inabusit pentru 15-20 de minute. La final se serveste cu mararul tocat marunt deasupra si felii de paine prajita.
Articole asemănătoare
-
Paste delicioase. Spaghete cu boabe de mazare
O reteta simpla de paste, pe care o puteti pregati din dorinta de a degusta ceva nou, poate fi reteta de spaghete cu boabe de mazare.
-
Gulas de fasole boabe
Celor care vor sa incerce si alte retete preparate cu fasole boabe, le propunem sa pregateasca o mancare cu specific unguresc: gulas de fasole boabe.
-
Tocanita de fasole boabe cu masline
O mancare simpla si gustoasa va face deliciul musafirilor dumneavoastra chiar si intr-o zi obisnuita. Va prezentam astfel o reteta care merita incercata si anume: tocanita de fasole boabe cu masline.
-
Aperitive gustoase. Budinca de mazare cu mascarpone
Gustul oferit de o mancare buna trebuie luat in considerare atunci cand alegem ce sa mancam in fiecare zi, la ora mesei. Asadar va propunem sa va bucurati de un aperitiv gustos incercand reteta de budinca de mazare cu mascarpone.
-
Mancare de mazare cu carne de vita si ciuperci
O mancare rapida si delicioasa este cea de mazare cu carne de vita si ciuperci. Ingredientele necesare pentru preparare le gasiti mai jos: