Supa de cirese sau visine
Ingrediente:
un kilogram de cirese sau visine
doua linguri zahar
o lingura faina alba
o lingurita zeama de lamaie
Mod de preparare: se aleg fructe frumoase, sanatoase, si se spala bine, apoi se pun la fiert intr-un vas, in suficienta apa cat sa le acopere. Se adauga o lingura de zahar si se lasa pana cand fructele s-au inmuiat bine. Compozitia se trece prin sita si se pune din nou la fiert, adaugand putina apa daca a scazut prea mult. Se lasa la fiert, la foc mic, pentru 15 minute, adaugandu-se faina frecata cu putina apa rece, zeama de lamaie, restul de zahar si foarte putina sare.
Supa se serveste rece, cu crutoane de paine prajita.
Foto: absfreepic.com
Articole asemănătoare
-
Cocktail fara alcool cu suc de cirese si mirodenii
Suc de cirese proaspat sau din cutie, mirodenii, un pic de zahar, si veti avea o bautura delicioasa, reconfortanta si cu gust proaspat.
-
Cocktail cu suc de cirese, vodca si suc de ananas
Un cocktail cu gust intens de fructe, bun pentru ocazii speciale. Puteti folosi suc de cirese sau ananas proaspat stors sau din cutie.
-
Supa de pui cu castraveti murati
O combinatie mai putin intalnita intre gustul plin, bogat, de supa de pui cu cartofi si aciditatea acrisoara a castravetilor murati in otet sau saramura. Reteta pentru zilele reci de iarna pe care probabil nu o stiati pana acum.
-
Supa de dovleac si salvie
Servita fierbinte si cu ceapa verde presarata, supa de dovleac si salvie poate fi tot ceea ce are nevoie organismul in timpul sezonului rece.
-
Gofre preparate din cereale integrale
Daca doriti sa va bucurati de gustari delicioase si hranitoare in acelasi timp, puteti incerca sa preparati acasa gofre din cereale integrale. Le puteti combina numai bine cu o dulceata de cirese sau visine.