Supa de cartofi cu praz si crutoane
Ingrediente:
500 g cartofi
200 g praz
500 ml lapte
doua linguri de unt
o lingura faina
sare, piper
100 g crutoane
Mod de preparare: cartofi curatati de coaja, spalati si taiati cuburi se fierb intr-o oala cu un litru de apa, adaugandu-se prazul curatat si taiat rondele. Se lasa pe foc pana se inmoaie bine, apoi se paseaza si se separat se incinge intr-o cratita untul, in care se rumeneste incet faina. Adaugati toata cantitatea de lapte la temperatura camerei, sare si piper, si dupa ce amestecati bine turnati toata compozitia peste crema de cartofi si praz, lasand sa mai fiarba pentru 5-10 minute. Se serveste fierbinte, punand in fiecare farfurie crutoane de paine prajita.
Foto: pixabay.com
Articole asemănătoare
-
Supa de conopida cu bacon si cicoare rosie
O mancare calda preparata in caminul dumneavoastra este atat de potrivita iarna, cand frigul predomina. Va propunem sa pregatiti o supa calda de sezon: supa de conopida cu bacon si cicoare rosie.
-
Mancare de cartofi cu soia si marar
O reteta simpla si potrivita pentru o mancare gustoasa si satioasa este cea de cartofi cu soia si marar. Ingredientele necesare le descoperiti in cele ce urmeaza:
-
Salata de cartofi cu porumb si ardei gras
Pentru masa de seara, puteti opta pentru o salata cu multe legume si anume: salata de cartofi cu porumb si ardei gras.
-
Supa de rosii cu orez si telina
O supa calda si delicioasa pentru o vreme friguroasa este perfecta pentru meniul de seara. Va sugeram sa pregatiti supa de rosii cu orez si telina.
-
Bucate suedeze: cartofi cu smantana si marar
Un preparat plin de gust pe care poate nu l-ati incercat pana acum este reteta suedeza de cartofi cu smantana si marar.