Supa-crema de telina cu ciuperci
Ingrediente:
500 g telina
200 g ciuperci
doua oua
100 g frisca proaspata
doua linguri de unt
Mod de preparare: se curata, se spala si se taie marunt toata cantitatea de telina, punandu-se la fiert intr-un litru si jumatate de apa rece. Ciupercile se spala bine si se taie felii (alegeti fie ciuperci de padure, fie de crescatorie, dupa gust) si se pun alaturi de telina, dupa ce aceasta s-a inmuiat bine. Supa se lasa sa fiarba bine pentru 20-25 de minute, pana cand ingredientele sunt bine patrunse, apoi se trece prin sita (fara ciuperci). Se pune din nou la fiert supa-crema de telina impreuna cu ciupercile, iar la final, dupa alte cateva clocote, se adauga cele doua galbenusuri batute cu frisca proaspata. Se adauga untul lasat sa se topeasca putin, se condimenteaza cu sare si piper si se serveste cu crutoane de paine prajita.
Foto: 21food.com
Articole asemănătoare
-
Retete rapide fara foc. Crema de rosii cu usturoi
Retetele realizate rapid si nepregatite termic sunt numai bune in zilele foarte calduroase care au inceput sa vina. Va propunem sa degustati crema de rosii cu usturoi.
-
Supe delicioase. Supa crema de mazare cu patrunjel
O supa cu un gust minunat, pe care o puteti pregati pentru o masa gustoasa savurata alaturi de familie, poate fi supa crema de mazare cu patrunjel.
-
Supa crema de dovlecei cu marar
O combinatie de ingrediente delicioase confera supei o aroma deosebita si proaspata. Va propunem sa pregatiti o supa crema de dovlecei cu marar.
-
Supa crema de pastarnac
Supa crema de pastarnac este o supa frantuzeasca plina de vitamine. Aceasta contine putine calorii, insa are un gust deosebit. Ingredientele necesare sunt urmatoarele:
-
Crema de branza cu usturoi si verdeata
Crema de branza cu usturoi si verdeata este o crema numai potrivita pentru a va incepe masa de dimineata intr-o forma maxima.