Supa-crema de cartofi si morcovi cu seminte de chimen
6 cartofi medii, decojiti si taiati cubulete
o ceapa medie, decojita si taiata in sferturi
doi morcovi curatati si taiati rondele
sucul de la jumatate de lamaie
o jumatate de lingurita boia dulce
un varf de cutit piper negru macinat
1-2 linguri ulei de masline
seminte de chimen
Mod de preparare: cartofii, ceapa si morcovii se pun intr-o oala suficient de mare si se toarna apa rece pana ii acopera. Se fierb pentru 15-20 de minute, amestecand usor din cand in cand. Cand legumele s-au inmuiat se adauga sarea, sucul de lamaie, piperul, si se mai fierbe pentru cinci minute. Se mixeaza cu blenderul supa (se mai poate adauga apa) si inainte de servire se toarna in fiecare portie putin ulei de masline si se presara o lingurita rasa de seminte de chimen.
Articole asemănătoare
-
Supa-crema de morcovi si ghimbir pentru un sistem imunitar puternic
Dulce, dar cu note picante aduse de ghimbir, cu putine calorii pentru primul fel sau o gustare, delicioasa atunci cand este mancata fierbinte si relativ usor de pregatit, este o supa-crema de toamna sau iarna care are un gust bun si este utila si pentru un sistem imunitar mai puternic. Cu multe vitamine, ne ajuta sa rezistam mai usor in perioada rece in fata racelilor de sezon.
-
Supe delicioase. Supa crema de mazare cu patrunjel
O supa cu un gust minunat, pe care o puteti pregati pentru o masa gustoasa savurata alaturi de familie, poate fi supa crema de mazare cu patrunjel.
-
Supa crema de dovlecei cu marar
O combinatie de ingrediente delicioase confera supei o aroma deosebita si proaspata. Va propunem sa pregatiti o supa crema de dovlecei cu marar.
-
Supa crema de morcovi si ghimbir
Pentru sezonul rece, o supa crema de legume, este binevenita, indiferent ca este servita fierbinte sau calduta. Va propunem astfel sa pregatiti o supa crema de morcovi si ghimbir.
-
Supa crema de pastarnac
Supa crema de pastarnac este o supa frantuzeasca plina de vitamine. Aceasta contine putine calorii, insa are un gust deosebit. Ingredientele necesare sunt urmatoarele: