Sucurile de fructe
Sucul de grepfruit
Sucul de grepfruit contine multe minerale, vitamine (C, B1 si B2, PP), enzime, pectina, acid citric etc. Este aperitiv, tonic, depurativ si antihemoragic. Este indicat in anorexii, dispepsii, oboseala, stari febrile, artrita sau afectiuni pulmonare. Se administreaza in doze de cate 3 pahare pe zi, inainte de mesele principale. Se consuma ca atare sau indulcit cu miere.
Sucul de lamaie
Contine acid citric, acid malic, glucide, saruri minerale, oligoelemente, vitamine: B1, B2, B3, A, C, PP. Este racoritor, bactericid, tonic al sistemului nervos, tonic cardiac, diuretic, antireumatismal, antigutos, antiscorbutic, remineralizant si carminativ. Este indicat in infectii diverse, reumatism, guta, ulcere stomacale, obezitate, ateroscleroza, demineralizare, crestere la copii, diaree, dizenterie, paraziti intestinali.
Se administreaza intr-o jumatate de pahar de apa indulcita, numarul de lamai stoarse crescand progresiv pana la 8-10 lamai pe zi. Dupa o cura de o luna, numarul de lamai stoarse incepe sa descreasca. Combinatia dintre sucul de lamaie, morcov, sfecla si castraveti ajuta mult la curatirea ficatului, a rinichilor si a vezicii biliare si in general a organismului de toxine. In perioada folosirii acestor sucuri este indicat sa se renunte la carne si la produsele care contin amidon si zaharuri.
Sucul de mere
Sucul de mere contine zaharoza, celuloza, pectina, saruri minerale, vitamine: B1, PP, A, C. Acesta este diuretic, tonic muscular, racoritor, antiseptic intestinal, laxativ, depurativ sanguin, antireumatismal. Este indicat pentru problemele de astenie fizica si intelectuala, anemie si demineralizare, reumatisme, guta, obezitate, stari febrile, gastrita, ulcer gastric, insomnii, cefalee. Sucul de mere este unul dintre cele mai apreciate sucuri pentru toate varstele. Se administreaza cate 3-4 pahare pe zi, inainte de masa. Combinat cu celelalte sucuri mai putin placute la gust, le da acestora o aroma deosebita.
Sucul de pere
Sucul de pere contine acizi, hidrati de carbon, pectina, vitamine: A, B1, B2, PP, C, saruri minerale. El este diuretic, antiputrid, laxativ, sedativ, racoritor. Se recomanda in reumatisme, guta, astenie, surmenaj, TBC, sarcina, diaree. Se recomanda 3 pahare de suc pe zi, cu 30 de minute inainte de mesele principale.
Află mai multe despre
Articole asemănătoare
-
Limonada cu menta
Bautura ideala pentru zilele calduroase de vara, cu multe vitamine, gust intens de citrice si note racoritoare de menta. Toate sucurile de fructe trebuie sa fie proaspat stoarse si trecute prin sita pentru a indeparta resturile de pulpa.
-
Salata de fructe cu pepene si ananas
O reteta de desert proaspata, delicioasa, plina de savoare si arome de fructe bine coapte de soarele verii, cu putina menta pentru prospetime si racoare.
-
Patru motive pentru care este bine sa bem sucuri de fructe
Aromate, pastrand gustul plin de savoare al fructului preferat, proaspat stoarse din mere, citrice, struguri bine copti (iar lista poate continua), sucurile de fructe sunt bune in orice perioada a anului, si cu rare exceptii sunt recomandate tuturor ca o sursa esentiala de vitamine si nutrienti.
-
Bautura fierbinte cu rom si suc de fructe de padure
Un amestec de rom si suc de fructe de padure, servit fierbinte, cu note aromatice date de mirodenii.
-
Ceai cu suc de fructe
O bautura usor de preparat, cu gust de fructe exotice si care ofera suficienta energie datorita ceaiului. Verde sau negru, alegeti marca preferata si infuzati-l mai mult pentru un ceai tare.