Patru motive pentru care este bine sa bem sucuri de fructe
Aromate, pastrand gustul plin de savoare al fructului preferat, proaspat stoarse din mere, citrice, struguri bine copti (iar lista poate continua), sucurile de fructe sunt bune in orice perioada a anului, si cu rare exceptii sunt recomandate tuturor ca o sursa esentiala de vitamine si nutrienti. Este preferabil sa va bucurati de un pahar de suc proaspat stors in locul celor la cutie (care sunt si ele o alternativa mai comoda), dar si in acest caz este preferabil sa nu exagerati pentru a feri corpul de eventuale tulburari digestive sau de excesul de zaharuri.
Cand bem des sucuri de fructe oferim corpului fibrele atat de necesare pentru digestie, dar care sunt utile si pentru a reduce colesterolul sau hipertensiunea arteriala. Sucul de mere sau cel de portocale are o cantitatea deloc de neglijat de fibre, asa ca veti avea o digestie mai usoara, veti arde mai usor grasimile, si veti mentine echilibrul florei intestinale.
Sucurile de fructe, ideal fara zahar sau alti indulcitori (desi puteti sa adaugati putina miere naturala), sunt o excelenta sursa de hidratare a intregului organism, si datorita aportului de vitamine pot chiar sa substituie o gustare, mai ales cand vrem sa pierdem din kilogramele in exces.
In afara gustului aromat si a senzatiei de prospetime si satietate, sucul de fructe este si o buna sursa naturala de antioxidanti, esentiali pentru a combate actiunea radicalilor liberi.
Vreti sa aveti un sistem imunitar mai puternic si un plus de energie? Puteti sa apelati la suplimentele din farmacii sau puteti sa faceti o cura cu sucuri de fructe proaspete, fara exagerari inca. Portocale, mere, mere, prune, struguri, mandarine, grepfrut, lista poate continua, totul este sa alegeti fructul preferat ca gustare si sa incercati sa il transformati in suc, singur sau alaturi de alte gusturi, culori si arome.
Foto: publicdomainpictures.net
Articole asemănătoare
-
Cinci motive pentru care este bine sa mancam alune de padure
Crude (preferabil pentru a beneficia din plin de calitatile nutritive) sau prajite, ca gustare sau folosite in diverse retete de desert, in salate de fructe sau, de ce nu, ca un ingredient surpriza intr-o salata de legume de toamna, alunele de padure nu sunt doar delicioase, ci si foarte sanatoase
-
Cinci motive pentru care este bine sa bem ceai verde
Savuros, cu o culoare atat de frumoasa ce evoca jadul din indepartata China si excelent baut simplu, cu zahar sau miere, dar si in limonada sau diverse retete de cocktail, ceaiul verde este una dintre cele mai populare si mai sanatoase bauturi, indiferent de anotimp.
-
Sase motive pentru care este bine sa mananci pepene rosu
Dulce si aromat, sinonim cu lunile de vara si unul dintre deserturile preferate, pepenele rosu este o alegere excelenta in zilele calduroase: hidrateaza intregul organism, satisface pofta de dulce, este o buna sursa de vitamina A, C, are carbohidrati, fibre si putine calorii.
-
Sapte motive pentru care este bine sa bem ceai verde
Aromat, plin de savoare, baut simplu, cu zahar, miere sau lapte, fierbinte sau (de ce nu) lasat sa se raceasca, ceaiul verde poate sa inlocuiasca in fiecare dimineata ceasca sau cana de cafea, racoreste si hidrateaza intregul organism atunci cand i se adauga gheata in zilele fierbinti de vara, da energie si un plus de buna dispozitie.
-
Cinci motive pentru care este bine sa mancam rodii
Este o alegere excelenta in curele de slabire, pentru ca are putine calorii, satisface pofta de dulce – sau pur si simplu poate fi aleasa cand avem nevoie sa rontaim ceva – are un gust plin, exotic, aparte, si poate fi consumata si sub forma de suc sau putem adauga samburii de rodie in salate si gustari pe baza de fructe si legume.