Suc de fructe cu mirodenii si bere de ghimbir
Ingrediente:
300 ml suc proaspat de portocale
100 ml suc de ananas din cutie
sucul si coaja de la o lamaie mare
un varf de lingurita nucsoara
4-5 cuisoare
un varf de lingurita scortisoara
un varf de piper alb macinat
250-300 ml apa plata
100 g zahar alb
o sticla de bere de ghimbir
cuburi de gheata
cateva frunze de menta
Mod de preparare: intr-o carafa mare se toarna sucul de ananas si cel de portocale, se adauga sucul si coaja de lamaie, apa planta si toate mirodeniile, amestecand usor cu o lingura cu coada lunga. La final se toarna berea de ghimbir cat mai rece, se pun cateva cuburi de gheata si frunzele de menta pentru mai mult gust si prospetime. Se lasa putin si se serveste dupa ce gheata a inceput sa se topeasca. Puteti sa mai adaugati suc de portocale daca vreti o aroma de citrice mai intensa.
Foto: pexels.com
Articole asemănătoare
-
Cocktail fara alcool cu suc de cirese si mirodenii
Suc de cirese proaspat sau din cutie, mirodenii, un pic de zahar, si veti avea o bautura delicioasa, reconfortanta si cu gust proaspat.
-
Ceai cu portocale si bere de ghimbir
O bautura pentru zilele calde, excelenta cu multa gheata, pregatita din ceaiul negru sau verde, portocale mari si coapte, putin suc de lamaie, miere si bere de ghimbir, abia scoasa de la frigider.
-
Cocktail cu rom si bere de ghimbir
O bautura cu gust puternic de rom brun, exotic si aromat, dar improspatat de berea de ghimbir, rece si racoritoare. Gata imediat, este excelenta pentru a fi bauta alaturi de prieteni, si daca romul este prin traditie bautura preferata a piratilor si marinarilor care isi petreceau mare parte din viata pe valuri, acesta ar putea fi un omagiu contemporan. Si incantator.
-
Cocktail cu whiskey si bere de ghimbir
O reteta usor de pregatit, cu notele usor picante si aromate ale berii de ghimbir si cele de whiskey, dar si cu un gust putin acrisor dat de limeta.
-
Bautura fierbinte cu rom si suc de fructe de padure
Un amestec de rom si suc de fructe de padure, servit fierbinte, cu note aromatice date de mirodenii.