Strangerea frunzelor uscate din gradina
Atunci cand pomii isi pierd frunzele ne punem an de an aceeasi intrebare: "Unde sa le depozitam dupa ce le strangem?" Podoaba colorata a pomilor, care se transforma intr-un covor spectaculos reprezinta mai mult decat un produs pe care sa-l aruncam intr-un container, de aceea trebuie sa-l valorificam cat mai bine. Ustensilele practice ne vor ajuta sa facem acest lucru.
Gazonul, straturile sau aleile sunt acoperite cu straturi de frunze din ce in ce mai groase. In cazul in care acestea nu sunt inlaturate de pe portiunile cimentate sau de pe pavajul de pe terasa se pot transorma in capcane foarte periculoase: daca nu suntem atenti cum si pe unde calcam putem aluneca si suferi accidentari destul de serioase. Toamna trebuie curatate bine cel putin drumurile de acces!
Pentru acest lucru foarte potrivite sunt diversele ustensile pentru gradinarit: matura clasica pentru frunze strange foarte bine tot ceea ce cade de pe crengile copacilor. Este necesar sa indepartam frunzele asezate pe flori si pe gazon, deoarece ude fiind, acestea se lipesc si in scurt timp se formeaza mucegai, iar plantele acoperite se vor usca si se vor strica. Pe langa acest lucru, deoerece in zonele acoperite nu intra deloc lumina, pe acestea se formeaza pete inestetice de culoare maro.
Ce facem cu atatea gramezi de frunze?
Sub copaci, tufe sau gardul viu se formeaza multe straturi de frunze. Tot aici adunati si restul care este raspandit in toata gradina si asezati-le peste aceste straturi. Ca sa nu le imprastie vantul este bine daca le-ati prinde de pamant prin implantarea unei furci sau a unui dispozitiv ascutit. In scurt timp vezi vedea cum din acestea gramajoare de frunze uscate se formeaza substante nutritive pentru plante si pamant: humus. Se economisesc astfel multi bani, deoarece nu trebuie sa mai achizitionati din magazinele de specialitate ingrasamant special.
Articole asemănătoare
-
Ingrijirea plantelor in timpul iernii
Frigul, vanturile uscate care bat in timpul iernii, pot indeparta rapid umezeala de pe suprafata plantelor si de la radacini. Cele mai susceptibile sa se usuce si sa piara inainte de vreme din gradina sunt exemplarele plantate toamna tarziu,
-
Activitatile din gradina in luna noiembrie
Activitatile din gradina nu se sfarsesc o data cu primele frunze cazute, nici macar cu cele din urma care imbraca pamantul.
-
Lacul artificial din gradina
Asezati un recipient cu apa pe iarba din gradina. Veti fi surprinsi cat de repede se aduna mierlele, vrabiutele sau gazele pentru a-si potoli setea
-
Magia plantelor natural pictate toamna, in orice gradina
Culoarea ruginie a frunzelor, specifica anotimpului tomnatic, este determinata de conditiile de mediu si predispozitie genetica. Punand problema altfel, daca spre exemplu arborele sau arbustul din gradina dumneavoastra nu detine chimia de baza pentru a produce frunze placut colorate la sosirea toamnei, nu puteti interveni cu nimic pentru a schimba acest lucru.
-
Plante aromatice din propria gradina
Odata cu venirea toamnei activitatile din gradina sunt tot mai rare. Plantele asteapta venirea iernii pentru a se odihni dupa un sezon productiv si gradinarii zabovesc ceva mai mult timp in casa, admirand peisajul ruginiu de toamna din fata casei.