Spirulina, o sursa veritabila de energie

Anumite activitati zilnice sporesc nevoia organismului de energie. Deseori, aceasta nevoie o compensam gresit prin consumul de hidrocarbonati, prin alimentatia cu paste sau dulciuri. Astfel de alimente cresc la inceput glicemia, dar dupa intrarea in activitate a insulinei, glicemia scade sub valorile initiale. Solutia ideala o ofera consumul de alge, si dintre acestea in special acela de spirulina.

Chiar daca ocupa unul dintre ultimele locuri pe lista preferintelor alimentare dupa criteriul gustului, spirulina se numara totusi printre cele mai sanatoase alimente. Potrivit cercetarilor din domeniul nutritiei, planta inmagazineaza 65% proteine si toate cele opt tipuri de aminoacizi.

Activitatea musculara nu se poate inchipui fara proteine, in sistemul imunitar joaca rolul principal. Toate enzimele sistemului digestiv sunt constituite din proteine ca si toate enzimele care dirijeaza metabolismul.Consumul a 10-15 grame zilnic din proteinele spirulinei devine satisfacator pentru organism, putand inlocui in cea mai mare proportie proteinele animale. 

De asemenea, este o sursa remarcabila de clorofila, saruri, fitonutrienti, enzime, si desigur, de vitamina A, B1, B2, B6, K, si E. Fierul continut in spirulina se absoarbe foarte bine in organism ceea ce o face benefica pentru anemici. Putini sunt cei care stiu ca planta ofera mai mult calciu chiar si decat laptele de vaca, si este mai usor de asimilat in organism.

Spirulina compenseaza carentele, ajuta organismul sa-si recapete vitalitatea, accelereaza inmultirea celulelor din maduva osoasa si creste imunitatea organismului.

Sursa foto

I. C.

 

Articole asemănătoare

  • Patru motive pentru care este bine sa bem sucuri de fructe

    Aromate, pastrand gustul plin de savoare al fructului preferat, proaspat stoarse din mere, citrice, struguri bine copti (iar lista poate continua), sucurile de fructe sunt bune in orice perioada a anului, si cu rare exceptii sunt recomandate tuturor ca o sursa esentiala de vitamine si nutrienti.

  • De ce este bine sa mancam telina

    O radacinoasa des intalnita in diverse retete culinare, telina este o sursa excelenta de vitamina K, C si A, are putine calorii, hidrateaza si revigoreaza organismul, are multi antioxidanti si este apreciata pentru aroma intensa, usor de recunoscut, a radacinii folosite pentru salate, supe, muraturi, mancaruri.

  • Cinci fructe pentru un plus de energie

    Usoare, bune la gust, inlocuind cu succes gustarile cu mult zahar si carbohidrati, pentru a nu mai mentiona caloriile, fructele sunt alegerea la indemana, si datorita varietatii de gusturi si arome cu siguranta fiecare va gasi acel fruct care sa ii fie pe plac. Iar unele dintre fructe se dovedesc surse de energie surprinzatoare.

  • Gradina de legume in luna noiembrie

    Fiind dincolo de toate o sursa primara de alimente, gradina de legume necesita atentie in permanenta. Asa se face ca in calendarul activitatilor lunare, noiembrie ocupa un loc deosebit de important.

  • O vara sanatoasa cu smoothie de citrice

    Constituind o sursa importanta de vitamine si minerale, citricele au facut in mod firesc deliciul oamenilor vreme de sute de ani. Plantele din grupa citricelor sunt arbusti fructiferi dintre care cei mai raspanditi ca plante de interior sunt lamaiul, mandarinul si portocalul.


Warning: fopen(cache/7b3eb927ce29b6b75f0229de66dd2fc0) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139