Spanac gratinat cu cascaval si patrunjel verde
Un preparat delicios cu care sa va delectati dupa o zi obositoare este reteta de spanac gratinat cu cascaval si patrunjel verde.
Ingredientele de care aveti nevoie sunt:
500 g spanac proaspat
150-200 g cascaval ras
unt cat o nuca
2 oua
2 linguri cu faina
1 pahar cu lapte
1 rosie
cateva fire de patrunjel verde
1 ceapa
sare
piper
Modul de preparare este urmatorul:
Mai intai se fierbe spanacul.
Apoi se piseaza.
Ceapa se taie marunt.
Spanacul impreuna cu ceapa se calesc in putin unt.
Cand s-au calit, se ia tigaia de pe foc.
La aceasta compozitie se rade jumatate din cantitatea de cascaval.
Se pune si faina.
Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
Se amesteca totul bine.
Apoi se adauga laptele.
Se amesteca iar toate ingredientele.
Apoi se pune compozitia intr-un vas termorezistent.
Cascavalul ramas se rade deasupra amestecului cu spanac.
Se mai pun si rondele de rosii.
Se adauga si patrunjel verde tocat.
Se bat ouale bine si se pun peste compozitie.
Se da la cuptor si se lasa sa se rumeneasca.
Se decoreaza cu patrunjel verde.
Spanacul gratinat se serveste cald.
Sursa foto
Articole asemănătoare
-
Retete pentru micul dejun. Omleta cu cascaval si carnati
Incepeti dimineata cu un mic dejun gustos, pregatind reteta de omleta cu cascaval si carnati.
-
Paste cu cascaval si nucsoara la cuptor
O reteta apetisanta pentru o masa gustoasa este cea de paste cu cascaval si nucsoara la cuptor. Ingredientele le gasiti in cele de mai jos:
-
Retete de post. Cartofi taranesti cu ceapa si patrunjel
O reteta simpla de cartofi este cea de cartofi taranesti cu ceapa si patrunjel. Consumul de cartofi ne ofera energie si satietate pentru mai mult timp.
-
Salata de oua cu cascaval, maioneza si patrunjel verde
Va propunem o salata de oua cu cascaval, maioneza si patrunjel verde pentru o gustare delicioasa care se pregateste rapid
-
Bucataria libaneza. Placinta cu cascaval si condimente
Bucataria libaneza surprinde prin bucate sanatoase, ce ofera un aport bogat de nutrienti. Va propunem o reteta diferita: placinta cu cascaval si condimente.