Sos pentru paste cu usturoi si vin rosu
Ingrediente:
1 lingura rasa usturoi tocat
2 linguri ulei de masline
½ cana vin rosu
200 g cubulete de rosii din conserva
1 lingurita busuioc proaspat sau uscat, tocat marunt
½ lingurita oregano, tocat marunt
1 lingurita zahar
1 varf de lingurita piper negru, macinat
Mod de preparare: uleiul se incinge intr-o cratita medie, apoi se soteaza usturoiul pana isi dezvolta aroma si isi schimba putin culoarea. Se toarna vinul, rosiile, zaharul si piperul, se presara busuiocul si oregano, amestecand usor dupa fiecare ingredient si lasand amestecul pana incepe sa fiarba. Se reduce focul si se lasa la fiert pentru 15-20 de minute, amestecand din cand in cand, pana cand sosul s-a ingrosat. Se toarna peste paste cand este inca fierbinte.
Foto: publicdomainpictures.net
Articole asemănătoare
-
Paste delicioase. Paste cu avocado si carne de pui
O mancare delicioasa si sanatoasa reprezinta cel mai potrivit meniu pentru orice moment al zilei. Asadar va propunem sa preparati reteta de paste cu avocado si carne de pui.
-
Paste cu verdeata si sos de branza cu smantana
Simplu de preparat, reteta de paste cu verdeata si sos de branza cu smantana este numai buna pentru a o servi alaturi de cei dragi.
-
Paste cu cascaval si nucsoara la cuptor
O reteta apetisanta pentru o masa gustoasa este cea de paste cu cascaval si nucsoara la cuptor. Ingredientele le gasiti in cele de mai jos:
-
Retete de post. Paste cu ciuperci si verdeata
Pentru perioadele de post, puteti realiza reteta de paste cu ciuperci si verdeata. O bogatie de gust se poate regasi si in preparatele simple.
-
Paste delicioase. Paste cu ton si busuioc
O portie delicioasa de paste este binevenita pentru o masa luata la birou sau chiar acasa, in familie. Asadar va invitam sa incercati reteta de paste cu ton si busuioc.