Sos de vin alb
Ingrediente:
4 galbenusuri
100 g zahar tos
doua cesti vin alb la temperatura camerei
o lingurita rasa faina alba
Mod de preparare: galbenusurile se freaca bine cu zaharul, adaugand apoi faina care se incorporeaza usor. Se pune vinul la incalzit pe foc mic pana se infierbanta, apoi se torna incet peste galbenusurile cu zahar si faina, puse pe alt ochi, intr-o craticioara potrivita. Se amesteca mereu, cu focul dat mic, pana cand compozitia se ingroasa. Se ia de pe foc si se mai amesteca periodic pana se raceste.
Foto: wikipedia.org
Articole asemănătoare
-
Sangria cu zmeura, vin alb, portocala
O bautura proaspata, racoritoare, cu note de vin alb sec sau demisec (dupa gust) si gust dulce de citrice.
-
Vin alb cu ghimbir si ceai negru
Cu o sticla de vin alb demisec sau chiar sec, o portie generoasa de ghimbir proaspat ras si o portie de ceai negru veti avea la sfarsit o bautura destul de usoara, cu gust complex si aromat, putin dulce, buna pentru o seara alaturi de prieteni.
-
Bautura de vara cu piersici, vin alb si brandy
Cu gustul de piersica si vin alb sec, alaturi de notele puternice de brandy, este o reteta pentru o bautura care se serveste in zilele calduroase cu multa gheata.
-
Retete cu peste. Peste in stil mediteranean, cu sos de legume
Retetele cu peste sunt intotdeauna gustoase si sanatoase. De aceea, va propunem sa pregatiti reteta de peste in stil mediteranean, cu sos de legume.
-
Ton la gratar cu sos de lamaie si patrunjel
O reteta apetisanta preparata cu peste este cea de ton la gratar cu sos de lamaie si patrunjel. Tonul este bogat in proteine si fosfor, fiind si o adevarata sursa de energie.