Bautura de vara cu piersici, vin alb si brandy
Ingrediente:
2-3 piersici bine coapte, taiate felii subtiri, cu tot cu coaja
½ cana brandy
2 linguri miere
½ lamaie, feliata foarte subtire
1 sticla de vin alb sec
1 cana apa minerala, foarte rece
cuburi de gheata
Mod de preparare: intr-o carafa se amesteca bine feliile de piersica, mierea si lamaia, se toarna deasupra vinul si toata cantitatea de brandy, si totul se tine la rece pentru cel putin doua ore. Inainte de servire se toarna si apa minerala, servindu-se in pahare cu gheata.
Foto: publicdomainpictures.net
Articole asemănătoare
-
Smoothie cu ceai negru, ananas si fructe de padure
Un pahar de ceai negru rece, aromat si plin de savoare, alaturi de fructe exotice bine coapte, pentru o bautura de vara cu multe vitamine, racoritoare si dulce.
-
Bautura de vara cu bere de ghimbir si rozmarin
Rozmarinul este intalnit cel mai des in bucatarie, in delicioase retete, dar aici se intalneste cu berea de ghimbir si sucul de limeta pentru o bautura de vara proaspata si racoritoare. Poate fi pregatita si cu vodca pentru un cocktail alcoolic de calitate.
-
Suc de rosii cu pepene, piper negru si ardei iute
O reteta pentru o bautura de vara, cu multe vitamine si cu note picante de piper si ardei iute, foarte buna cand este tinuta la frigider pentru cateva ore. Pentru un cocktail inedit i se poate adauga gin sau vodca, dupa gust.
-
Bautura de vara cu sampanie si capsuni
O bautura de vara cu vin rece, suc de portocale proaspat sau din cutie si gust intens de capsuni. In lipsa fructelor proaspete se pot folosi si congelate.
-
Sangria cu vin alb si fructe de padure
Combinatia intre un vin alb sec si dulceata acrisoara a fructelor de padure face din aceasta bautura de vara un veritabil deliciu si o surpriza pentru invitati.