Sos cu mustar si maioneza
Ingrediente:
½ cana maioneza
2 linguri mustar
2 linguri apa plata sau minerala
1 lingurita suc de lamaie
2-3 catei de usturoi sfaramati
1 varf de lingurita sare
1 praf piper negru macinat
Mod de preparare: intr-un bol se amesteca bine maioneza cu mustarul pana obtineti o compozitie omogena, se adauga treptat apa, sucul de lamaie, usturoiul, iar la final sarea si piperul negru. Se gusta si se mai pune sare daca este nevoie. Se tine la frigider pentru 30-40 de minute inainte de servire.
Foto: cookstr.com
Articole asemănătoare
-
Sos picant cu mustar, usturoi si lamaie
O reteta pentru un sos picant cu mustar, putin usturoi si note de citrice, alaturi de miere, piper negru si fulgi de chili, excelent atunci cand este pus, foarte rece, pe carnea de pui, porc sau vita, dar si pe carnati sau legume coapte. Se foloseste de fiecare data foarte proaspat pentru a-si pastra cat mai bine aromele.
-
Sos cu mustar Dijon si patrunjel
Un sos cremos, simplu de facut, cu gust complex, excelent pentru carnea de pui sau porc, dar si pentru legumele sotate sau coapte.
-
Sos usor picant cu mustar
O reteta usoara a unui sos cu mustar si putina boia iute, gata imediat si excelent pentru carnea de porc sau de pui, crenvursti, legume la cuptor, cartofi copti sau fierti. Versatil si aromat, are nevoie de ingrediente de buna calitate pentru ca rezultatul final sa fie unul delicios.
-
Maioneza cu mustar si busuioc
Mult mai aromata decat maioneza obisnuita, buna pentru o gama larga de retete sau insotind pur si simplu o gustare satioasa.
-
Pulpe de pui cu mustar si ardei gras
Despre superioritatea carnii de pui in fata celei de porc s-a vorbit cu nenumarate ocazii. Carnea de pui este, intr-adevar, mai “usoara” pentru stomac si mult mai potrivita pentru a impodobi mesele.