Solutii naturiste pentru un par sanatos
Natura a fost intotdeauna sinonima cu frumusetea si armonia. De aceea, cand o femeie se impodobeste cu o coronita de flori, sau poarta dupa ureche chiar si un singur fir, ea devine una dintre cele mai gingase fapturi. Dintre plantute, insa, multe pot face chiar mai mult de atat, redand frumusetea in sens invers, adica din interior spre exterior. Cum? Cu ajutorul tratamentelor naturiste care stimuleaza cresterea si dezvoltarea sanatoasa a parului.
Sanatatea parului este fara indoiala unul dintre cele mai discutate subiecte pe tema frumusetii, fiindca pe cat de importante sunt manierele, pe atat de relevanta este imaginea unei femei in societate. Bine cunoscuta in lumea produselor cosmetice, aloe vera, desi nu face parte din flora spontana a tarii, ocupa un loc special intre plantele care stimuleaza cresterea parului. Aceasta trateaza matreata si mentine scalpul hidratat la un nivel corespunzator. Se remarca prin continutul de potasiu, fier, vitamine si multe alte elemente necesare organismului. Aloe vera este una dintre acele plante versatile pe care le poti folosi fara a te teme de efecte secundare. Adauga gel de aloe vera peste sampon, cand faci baie pe cap, pentru a crea o solutie mai activa de curatare. Pentru masca de par, amesteca gel de aloe vera cu uleiurile esentiale pe care le preferi.
Pare de necrezut, insa radacina de brusture este bogata in nutrienti si prezinta efecte uimitoare asupra sanatatii parului, asa incat se recomanda atat persoanelor care au probleme cu cresterea parului cat si celor sanatoase. Pentru oamenii din India, hibiscus este prin traditie un remediu ce se aplica in cazul foarte multor boli. Medicina ayurvedica intrebuinteaza deopotriva funzele si florile, intrucat se considera ca au proprietati calmante, iar in ce priveste scalpul pot reduce matreata, mancarimea si roseata. Pentru a prepara acasa tratamentul pe baza de hibiscus trebuie sa lasi frunzele si florile peste noapte, intr-un vas cu apa clocotita. Dimineata se strecoara amestecul si se aplica direct pe scalp, dupa ce faci baie, la ultima clatire.
O alta planta cu efecte simtitoare in aceasta directie este rozmarinul. Nu doar ca va va lasa parul moale, dar va incuraja si cresterea acestuia. Fiind apreciat pentru capacitatea de a consolida si hidrata firul de par, rozmarinul este cautat indeosebi pentru rezolvarea problemelor legate de rarirea parului si sanatatea scalpului. Fierbeti doua lingurite de frunze uscate de rozmarin zdrobite in 300 ml apa si masati apoi parul si scalpul pornind de la varfuri.
Arnica, acest membru al familiei Daisy, este cel mai adesea utilizat pentru a trata contuziile, entorsele si durerile musculare. Insa il poti pune sa lucreze pentru sanatatea parului tau. Principiile active din planta actioneaza ca un intaritor si pot ajuta la tratarea caderii parului si la albire. In plus, arnica hraneste scalpul si ajuta la controlul matretei.
Funzele si florile de pansea salbatica actioneaza ca un adevarat depurativ pentru pielea capului. Pentru prepararea tratamentului se pune o mana de planta la un litru de apa si se lasa sa fiarba 10 minute. Se recomanda la frictionare sau in ultima apa de clatire. Constituie un tratament eficient impotriva diverselor dermatoze ale scalpului.
Sursa foto: wiseshe.com
I. C.
Articole asemănătoare
-
Salata de fructe pentru un sistem imunitar rezistent
Plina de vitamine si gusturi dulci-acrisoare, aromata si incarcata de aromele toamnei tarzii, este o reteta pentru un desert sanatos sau o gustare ce ne va umple de energie. In plus ajuta sistemul imunitar sa fie mai puternic.
-
Solutii si remedii naturiste pentru un par sanatos
Cu totii ne dorim sa avem un par bogat, des, sanatos, care sa isi pastreze cat mai mult timp culoarea si stralucirea, insa adesea poluarea, stresul, alimentatia si diversele afectiuni ale firului de par sau scalpului afecteaza aspectul si rezistenta podoabei capilare.
-
Sapte ingrediente mai putin folosite pentru un smoothie sanatos
Uleiul de cocos este plin de grasimi sanatoase, aromat si usor dulceag, face bautura mai cremoasa si are un gust placut, dar are si surprinzatoare efecte antibacteriene, reduce colesterolul rau si poate sa ajute digestia. In plus cei care il consuma des se vor concentra mai usor in perioadele de efort intelectual intens.
-
Solutii naturiste pentru un somn mai bun
Ceaiul de musetel (cu sau fara miere, dupa gust) este unul dintre cele mai des intalnite remedii naturiste, fiind folosit pentru a calma durerile usoare de gat si dinti, pentru a calma si relaxa intregul organism si mai ales sistemul nervos, dar si pentru a regla digestia. Dar o cana de ceai de musetel caldut bauta cu 20-30 de minute inainte de ora de culcare ar putea sa va ajute sa aveti un somn mai adanc si mai odihnitor.
-
Cinci solutii naturiste pentru un ficat mai sanatos
Merele: se spune pe buna dreptate ca un mar pe zi tine doctorul departe, si datorita vitaminelor si pectinei acest fruct este mai mult decat o recomandare, devenind o necesitate. Indiferent de soi si de varietate, fie ca preferam mere galbene, verzi sau rosii, este recomandat sa le mancam crude, cu tot cu coaja. In afara substantelor nutritive marul ajuta organismul sa elimine mai repede toxinele, in special cele din tractul digestiv, iar "misiunea" ficatului va deveni astfel mai usoara.