Slabitul. 5 greseli intalnite frecvent
Greselile de alimentatie sunt inevitabile, chiar si atunci cand dorim sa urmam o dieta cat mai echilibrata pentru a pierde in greutate. De cele mai multe ori, acestea sunt rodul opiniilor personale nefondate sau al informatiilor interceptate gresit.
1. Dieta cu "zero" grasimi. Poate cea mai frecventa greseala este legata chiar de grasimi. Majoritatea oamenilor cred ca o dieta bogata in grasimi ingrasa. Este cert ca grasimile au multe calorii in general, fapt pentru care si trebuie sa controlam aportul lor. In schimb, ar trebui constientizata deopotriva existenta grasimilor sanatoase, cum sunt cele gasite in peste si uleiul de masline. Acestea nu afecteaza vasele de sange si permit sistemului circulator sa-si indeplineasca functiile.
2. Sucul de fructe. Fructele sunt sanatoase, si sucul prin urmare ar fi una dintre cele mai recomandate forme de a ne hidrata si de a castiga vitamine. Nu si atunci cand dorim sa slabim! Sucul de fructe contine o cantitate insemnata de fructoza care duce la acumularea rapida a grasimilor in organism. Consumati-le asa cum sunt.
3. Micul dejun. O alta mare greseala intalnita in randul celor care doresc sa slabeasca este omiterea micului dejun in ideea de a manca mai putin. Dar cine sare masa de dimineata are un metabolism mai putin activ in prima parte a zilei. Rezultatul: procesul de ardere a grasimilor va fi mai redus ca intensitate si durata.
4. Pauza de weekend. Daca nu suntem suficienti de motivati pentru a sustine pe o durata mai indelungata efortul de a slabi vom cauta neindoielnic o "scapare". Multe persoane considera ca merita macar in weekend sa serveasca ceea ce le place, nestiind ca in doua zile pot zadarnici tot efortul depus de luni pana vineri. Sfatul nostru este ca odata ce ati descoperit acea dieta care da rezultate, sa nu faceti astfel de compromisuri.
5. Proteinele. Se crede ca proteinele ar fi responsabile intr-o anumita masura pentru greutatea noastra. O cantitate prea mica de proteine este insa intotdeauna la fel de daunatoare ca si aportul prea ridicat. Daca nu consumati suficiente proteine animale si vegetale, musculatura nu se va dezvolta.
Sursa foto
I. C.
Articole asemănătoare
-
6 reguli de baza pentru udarea corecta a plantelor
Vara este anotimpul care impinge frecvent detinatorii de gradini spre doua extreme: udarea insuficienta si udarea exagerata a plantelor
-
5 remedii pentru alergiile de toamna
Toamna este vremea cand organismul nostru se confrunta cel mai frecvent cu reactii alergice. Acest lucru se datoreaza pe de-o parte, schimbarilor de temperatura care sensibilizeaza sistemul imunitar, iar pe de alta, mediului inconjurator care se incarca de factori alergogeni.
-
Parcul National Pelister, Macedonia
Muntii Pelister se gasesc in partea de sud a Macedoniei, la granita cu Grecia, la numai 15 km distanta de cel de-al doilea oras ca marime din tara, orasul Bitola.
-
Galbenelele - un remediu natural stravechi
Galbenelele sunt plante de cultura anuala intalnite frecvent pe tot teritoriul Romaniei ce sunt caracterizate de un miros puternic balsamic si de multiple proprietati curative.
-
Secretele armoniei gradinilor japoneze
Pentru amenajarea cu succes a unei gradini in stil japonez este necesara respectarea catorva principii de baza care o definesc in raport cu gradina europeana. Pe parcursul celor 1000 ani de istorie, preocuparea japonezilor pentru gradini a dat nastere uneia dintre cele mai captivante forme de arta privind amenajarea armonioasa a tuturor elementelor din natura.