Sfaturi utile pentru cresterea petuniilor

 Putem gasi pe piata petunii intr-o gama variata de culori si soiuri. Aceste flori au capacitatea de a inveseli orice gradina din apropierea casei dumneavoastra. Nu sunt nici greu de crescut. Pot fi plantate chiar si in cosuri suspendate sau in ghivece care pot cu usurinta fi mutate in casa daca vremea da semne ca s-ar raci brusc.

Petuniile au devenit foarte populare in jurul secolului al XIX-lea, aduse de europeni din Statele Unite ale Americii.

In mod natural aceste flori cresc in noua mari zone dintr-un total de 11 de pe intreg teritoriul Statelor Unite. Nu suporta deloc inghetul. In zonele cu clima temperata daca sunt crescute afara in fiecare iarna se vor ofili, insa cu usurinta acestea pot fi crescute din nou la venirea primaverii.

Daca alegeti rasadurile de petunii, inainte de plantare trebuie sa pregatiti solul si chiar inainte de acest lucru trebuie sa alegeti locul potrivit.

Incercati sa optati pentru o locatie unde soarele este prezent pentru ceva mai multe ore. Cel mai indicat ar fi ca timp de sase pana la opt ore petuniile sa se bucure de razele calde ale soarelui in fiecare zi.

Pentru a fi sigur de reusita adaugati si ingrasaminte organice in compozitia solului care trebuie sa fie si bine drenat.

Pentru a evita problemele care ar putea fi cauzate de frig plantati petuniile doar dupa venirea ultimului inghet. In caz contrar s-ar putea ca acestea sa nu creasca.

Daca le cumparati in ghivece, inainte de a le muta in pamant sau intr-un ghiveci mai mare incercati usor sa indreptati radacina. In recipientele de mici dimensiuni radacinile nu se dezvolta corespunzator si planta ar putea avea de suferit.

Dupa ce ati trecut si de pasul plantarii trebuie sa mentineti solul umed pana cand observati

Atunci cand semintele sunt mai la indemana trebuie sa folositi tehnici putin diferite pentru a creste petunii in propria gradina.

Gradinarii cu experienta recomanda cresterea in casa sau intr-un spatiu special amenajat a petuniilor, timp de 10 pana la 12 saptamani. Cam de aceasta perioada au nevoie pentru a putea fi plantate afara.

Chiar daca perioada de dezvoltare este ceva mai mare la inceput, ganditi-va ca asteptarea va poate scuti de cheltuirea unor bani in plus deoarece rasadurile sunt ceva mai scumpe decat semintele. Totodata semintele sunt mai bune deoarece veti creste mai multe plante.

Foto: 1

Articole asemănătoare

  • Cinci motive pentru care este bine sa mananci castraveti

    Legume indicate in perioada caniculara pentru ca ajuta la hidratarea organismului, cu putine calorii, castravetii contin multa vitamina A si vitamina C, vitamina E, enzime utile pentru o digestie mai usoara, saruri minerale (magneziu, potasiu, fier, calciu), iar consumul regulat ajuta la prevenirea actiunii nefaste a radicalilor liberi.

  • 7 plante medicinale de crescut in interiorul locuintei

    Pentru cresterea plantelor medicinale nu este intotdeauna o conditie obligatorie sa dispui de o gradina spatioasa inundata de lumina. Lipsa de spatiu si de timp liber ar trebui sa va ingrijoreze mai putin dupa ce veti cunoaste urmatoarele 8 plante medicinale uzuale pentru interiorul locuintei.

  • Planuri de amenajare pentru gradinile cu dimensiuni reduse

    Exista multe persoane pasionate de flori si de gradinarit in general, insa din pacate locuiesc in orase mari si aglomerate

  • Sfaturi utile pentru o alimentatie sanatoasa

    In zilele noastre se vorbeste foarte mult despre alimentatie, despre felul in care ne hranim si despre bolile care apar din cauza substantelor nocive injectate in mancare

  • Salata gustoasa cu legume si zarzavaturi din gradina dumneavoastra

    Cand vorbim de salata ne gandim si la cele preparate de fast-food-uri. Arata foarte bine, insa gustul parca lipseste. Chiar daca pare complicat, puteti sa cresteti si dumneavoastra salata acasa, intr-un colt al gradinii. Chiar si un balcon spatios ar putea fi folosit pentru cresterea salatei.


Warning: fopen(cache/5331f66674561767b5ad46690f8c3620) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139